Gran èxit de la Superbiblioteca del canal Super3, que fomenta els llibres infantils i la lectura

El Super3 ha llançat aquest mes d'abril la Superbiblioteca, una iniciativa que pretén promoure la lectura entre els més petits i que ha obtingut una resposta extraordinària. La proposta del web super3.cat, que tindrà continuïtat al llarg de l'any, inclou una selecció de llibre per edats, convida els booksúpers a enviar vídeos amb els seus llibres recomanats i té com a protagonistes a la ficció del canal Super3 les petites elfes, Nenúfar i Matoll, els dos personatges de la família que gestionen la Superbiblioteca a les golfes de casa seva.

El Super3 continua donant suport a la lectura i els llibres infantils a través de la Superbiblioteca, una pàgina especial del web del Super3 amb recomanacions de llibres que funciona de manera permanent durant tot l'any. Des que es va posar en marxa, l'1 d'abril, la Superbiblioteca ha tingut una gran acollida entre els súpers. La darrera setmana, coincidint amb Sant Jordi, l'especial "Superbiblioteca" se situa com a tercer contingut més consultat als portals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). D'aquest especial, la pàgina que recomana llibres és la segona pàgina més vista del Super3, després de la home.

Des del seu inici i fins ahir, diada de Sant Jordi, la pàgina de la Superbiblioteca ocupa la segona posició de les planes més vistes del canal Super3 i 20.000 usuaris han generat 58.000 planes vistes. També cal destacar que 130 booksúpers han enviat les seves recomanacions literàries en vídeo i més de 4.000 súpers han vist aquests vídeos, que han tingut 24.000 reproduccions.

Els gags de la família del Super3 vinculats a la Superbiblioteca han generat 14.000 reproduccions i uns 3.500 usuaris de mitjana han vist aquests vídeos, que s'han situat en diferents moments entres els 20 vídeos més vistos del conjunt de la CCMA.

Respecte a les recomanacions editorials per part de l'equip de Super3, la franja d'edat més consultada és la de +3 anys, amb 4.200 planes vistes; seguida de la de +6, amb 3.600 planes; +8, amb 2.700 planes, i +10, amb 2.600 planes.

Els butlletins online que ha enviat el canal Super3 als súpers i als seus pares i mares per explicar-los la propostes i convidar-los a consultar llibres i enviar videorecomanacions, han generat més de 13.700 navegadors únics nous.

Recomanacions de llibres durant tot l'any

La història de la Superbiblioteca va començar quan la Nenúfar i la Matoll van descobrir una superbiblioteca màgica a les golfes de la casa on viuen. Les dues elfes de la família del Super3 es van adonar que també podien fer aparèixer súpers reals a les golfes de manera màgica. Així, els súpers que han enviat videorecomanacions de llibres a la Superbiblioteca han tingut l'oportunitat de viatjar dins la casa del Super3 i coneixe'n els personatges. A més, aquests vídeos s'han pogut veure durant la programació del canal Super3.

Des de l'1 d'abril, el web del Super3, super3.cat, ofereix una selecció de llibres per fomentar la lectura entre els súpers. La Superbiblioteca és un aparador virtual que recull l'oferta literària infantil, ordenada per edats  (+3, +6, +8 i +10), i que té una gran acollida entre els súpers i les seves famílies.

Aquest any, amb dues amfitriones molt especials, la Nenúfar i la Matoll, la Superbiblioteca és una secció permanent a la web i tindrà tres moments en què serà especialment destacada, com aquest Sant Jordi, l'estiu o Nadal. La Superbiblioteca, però, s'actualitzarà amb una proposta editorial mensual per edat.

La Superbiblioteca, a més de mostrar una selecció de llibres, acull els vídeos enviats pels súpers amb recomanacions de llibres.

super3.cat

super3.cat/superbiblioteca

Anar al contingut