"Glops", premi al mèrit periodístic de Tastavins Penedès

La junta directiva de l'acadèmia bàquica Tastavins Penedès va atorgar el premi al mèrit periodístic 2016 al programa "Glops", de TV3, per "la seva tasca de promoció de la cultura del vi català d'una manera clara i pedagògica". Carles Xuriguera i Reyes Marimón van recollir el guardó ahir a la nit en un acte celebrat a Vilafranca del Penedès.

La feina de Carles Xuriguera, Rafel Faixedas i tot l'equip del programa "Glops", que va recórrer el país per descobrir la gran riquesa vinícola catalana i la gent que hi treballa, ha estat reconegut per l'acadèmia Tastavins Penedès, dedicada al coneixement i la divulgació de la cultura del món del vi des de l'any 1965, quan va ser creada. Ahir, durant el sopar capitular de l'entitat que aquest any va rebre la Creu de Sant Jordi, el president de l'acadèmia, Joan Tarrada, va entregar la distinció a Carles Xuriguera i a Reyes Marimón, directora executiva del programa.

Durant l'acte també es van distingir diverses iniciatives relacionades amb el món del vi com l'empresa Ametller Orígens, premi a la iniciativa vitivinícola; Masia Vallformosa, premi al celler de l'any; i Jordi Mascaró, viticultor de l'any. Durant la cerimònia, el pianista Ignasi Terraza va ser investit Acadèmic de Mèrit.

tv3.cat

 

Anar al contingut