Geli si hi ha consens abans d'acabar l'any Catalunya podria anar més enllà de la llei antitabac

En declaracions a l'espai "Mig Quart" de Catalunya Informació, la consellera de Salut, Marina Geli, ha dit que el seu departament estudia elaborar una llei per protegir els treballadors dels locals d'oci de menys de 100 metres quadrats i els menors.

“Si abans que s’acabi l’any tenim un consens majoritari, doncs nosaltres entenem que hauríem d’anar per la via legislativa, d’una llei pròpia de Catalunya” ha dit Geli, convençuda que hi ha una “demanda social” dels no fumadors de “ser més restrictius”. L’objectiu és omplir els buits de la llei antitabac, fonamentalment, en els bars, restaurants i locals nocturns de menys de 100 metres quadrats, on els propietaris poden decidir si són espais lliures de fum o no.
La consellera ha insistit en la necessitat que totes les parts estiguin d’acord amb el projecte abans de tirar-lo endavant, per evitar un fracàs com el del ministeri de Sanitat amb l’intent d’evitar l’alcoholisme entre els menors: “vostè sap què va passar amb l’intent del Ministeri de Sanitat de revisar les mesures per intentar que l’alcoholisme o que el consum d’alcohol abusiu en menors fos més restrictiu i tinguéssim escenaris més favorables perquè això no passés, i va fracassar absolutament perquè no s’havia construït un consens”.

Geli ha fet aquestes declaracions a l'espai "Mig Quart" de Catalunya Informació, coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac.


Anar al contingut