Gay de Montellà demana que Madrid compleixi el compromís de pagar els 759 milions que fixa l'estatut

El president de la patronal catalana lamenta que la falta d'aquests diners provoqui que es deixi de fer inversions a Catalunya.

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, critica que el govern de Rodríguez Zapatero es negui a pagar a Catalunya els 759 milions d'euros previstos a la disposició addicional tercera de l'estatut. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Gay de Montellà ha assenyalat que es tracta d'un incompliment amb conseqüències: "Partides que queden pendents d'aplicar-se per inversions que no s'han fet, etcètera, queden allà en un calaix de sastre i al final resulta que són incòmodes per tothom. El govern català necessita aquella partida, com és lògic, i el que és evident és que el govern [central] ha de complir els seus compromisos. I deixar-li aquesta herència a un nou govern tampoc és bo".

El president de la patronal catalana ha defensat també la urgència de la reforma laboral, que Mariano Rajoy vol aprovar després de Reis.

catradio.cat/mati

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut