Gabriel Rufián a "Els matins": "Faig una crida al pragmatisme i a la generositat de la CUP"

El cap de llista d'ERC a les eleccions generals del 20 de desembre, Gabriel Rufián, ha volgut fer una crida a la CUP perquè voti Artur Mas com a president de la Generalitat, i ha dit que fins i tot ell ho faria si fos diputat al Parlament català: "Jo mai he votat CiU, però, si estigués en el Parlament tocaria aquest botó, perquè això no va de guanyar cap polític, cap partit, va de guanyar un país: per això, des d'aquí, faig una crida al pragmatisme i a la generositat de la CUP. Ells han demostrat un sentit de la responsabilitat enorme, i els demano que continuï sent així."

Rufián, sobre el paper dels republicans en aquestes negociacions, ha afegit que "ERC està fent de mitjancera. Per ERC no serà, no ha plantejat cap trava. No hi ha un pla B, el moment és aquí i ara."

"El soroll fa mal, no s'hi guanya res, perdent la calma. De què serveix pressionar la CUP?"

"Estem convençuts que al final ningú fallarà, perquè volem el mateix."

Paper a Madrid

"No ens mourem ni un mil·límetre del que diem, la gent ha decidit, hem guanyat com mai, hem de defensar el vot de la gent.

"Amb tota la humilitat del món, intentarem no fer el que s'ha fet fins ara, política parlamentària, sinó una altra cosa, política diplomàtica, de representació de la República catalana, intentar explicar que aquí la gent ja ha decidit ser un país, una república independent".

"Entenem que CDC és crucial per guanyar un país, jo estic allunyat del que pensen, però sense ells no es construeix cap país."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

twitter.com/@elsmatins