Francesc Sanuy, a "Els matins": "S'ha fet un pecat terrible, destruir la classe mitjana i precaritzar la classe treballadora"

Francesc Sanuy, advocat i exconseller de Consum I Turisme de la Generalitat, en l'entrevista a "Els matins", de TV3, ha definit Espanya com un país amb un atur descomunal i una corrupció generalitzada. L'autor del llibre "La banca sempre guanya" ha afirmat que un país es corromp perquè les minories dirigents "es casen entre elles i no volen fer res per al benestar general". Sanuy creu cal fer net, començar de zero i exigir saber quines coses han perdonat les caixes i la banca.

"Un país es corromp perquè hi ha minories dirigents que es casen entre elles i no volen fer res per al benestar general."

"Fer competitiu un país a base de retallar l'estat del benestar s'ha convertit en un capitalisme descarnat on tot s'hi val."

"Hi ha una porta giratòria, amb un corrupte dins i un corrupte fora. Això existeix i és incurable."

Segons Sanuy, per capgirar aquesta situació es necessitaria un regeneracionisme que la gent imposarà. La societat ja comença a dir que això no pot continuar.

"S'ha fet un pecat terrible, que és destruir la classe mitjana i precaritzar la classe treballadora."

"Hi ha un gran desprestigi de les formacions polítiques convencionals. S'ha de fer net i començar de zero."

Sobre les caixes, Sanuy ha dit que van néixer com a part d'un reformisme social i s'han anat perdent pel camí. Les caixes es van pensar que podien fer el que volguessin i van començar a fer una cosa repugnant, amb la pràctica de condonació de crèdits de manera arbitrària.

"Exigim saber quines coses han perdonat les caixes i la banca."

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

@elsmatins