Francesc Homs (CiU) es referma a demanar un finançament mínim de 5.000 milions

El dirigent de CiU qualifica de "desconcertant" que ERC demonitzi el PP pel recurs contra l'Estatut i després permeti que els populars estiguin a l'òrgan de control per al seu compliment

El diputat de CiU al Parlament de Catalunya, Francesc Homs, ha negat que la federació nacionalista demani cap xifra inassolible en parlar de 5.000 milions d'euros com a quantitat mínima per al finançament. En declaracions al programa L'oracle, de Catalunya Ràdio, Homs ha manifestat: "Si després de tot això aquest país considera que l'any 2011 amb 5.000 milions de més és una xifra que està fora de la realitat, doncs, jo crec que el problema el tenim a Catalunya (...). L'any passat, la Generalitat de Catalunya, és el deute que va tenir (...). Jo ho dic una mica amb recança: 5.000 milions, sobre un pressupost de 30 i escaig mil milions. No estem demanant la intemerata, 5.000 milions representa reduir un terç del dèficit fiscal".
Francesc Homs també ha volgut "denunciar aquesta capacitat que té el partit socialista –i a mi això em meravella– d'alterar la realitat". El diputat de CiU al Parlament de Catalunya ha dit que està d'acord que els partits han d'actuar amb unitat, però lamenta que quan s'ha portat a terme, a l'hora de la veritat el PSC l'ha trencat moltes vegades, i ha recordat les esmenes que va presentar a l'Estatut l'endemà que el Parlament l'aprovés. "El que no pot ser és que aquí es faci un plantejament d'unitat i després l'endemà, en nom del partit socialista, es digui que es presenten esmenes perquè allò no agrada (...). Si no tenim les coses que han passat ben presents és molt difícil que després un dia puguem rectificar".
A preguntes de Xavier Graset sobre la composició del Consell de Garanties Estatutàries, Francesc Homs ha qualificat de "sorprenent" i "desconcertant" el fet que ERC critiqués el PP pel recurs contra l'Estatut, però després "els donin cabuda a l'òrgan que ha de vetllar pel compliment de l'Estatut".
Anar al contingut