Francesc Homs defensa
Francesc Homs defensa

Francesc Homs a "El matí de Catalunya Ràdio": "Ni Rajoy ni cap membre del PP presidirà el govern espanyol. I no sap que feliç que em farà"

El portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", ha vaticinat que hi haurà terceres eleccions per la incapacitat del PP de trobar suports suficients. Homs també ha reiterat que la votació de la mesa del Congrés contra un grup propi per a la seva formació és una revenja política per la resolució del Parlament sobre el procés de desconnexió. Homs recorrerà contra aquesta mesura, però no té cap esperança que això fructifiqui.

Homs ha deixat la porta oberta a una futura integració al grup d'Esquerra Republicana a la cambra baixa, després que ahir es van quedar sense grup. Homs ha destacat, però, que s'ha de meditar bé la decisió.

"Hem de fer les coses de manera que siguin el més rendibles per a tots plegats en termes polítics, en termes de capacitat d'incidència.

Francesc Homs ha criticat també Ciutadans, que ahir amb el seu vot en contra va forçar que el Partit Demòcrata es quedés sense grup, després que la resta de formacions s'havien abstingut. Homs ha criticat l'actitud del líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ahir va celebrar aquest fet.

"El primer que diu l'Albert Rivera és aquesta barbaritat que el Mas no es posi tres milions d'euros a la butxaca, que no vol sentir un grup independentista al Congrés... A mi em sentirà igualment, el que passa és que potser em sentirà uns minuts menys, però em sentirà i, a més a més, em sentirà d'una manera molt clara i molt diàfana, això no s'ho estalviarà. Per tant, ja es veu que tot això té una càrrega d'un mal perdre, de no tolerar el que estem fent a Catalunya."

Homs ha vaticinat també que hi haurà unes terceres eleccions perquè considera que ni Mariano Rajoy ni cap altre hipotètic candidat del PP obtindrà suports suficients.

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

Anar al contingut