Ferran Soriano ha afirmat que Spanair presentarà de manera imminent un concurs de creditors

El president de l'aerolínia assegura que la demanda dels competidors per les ajudes públiques que rep Spanair ha impedit un acord que estava pràcticament tancat amb Qatar Airways.

El president de Spanair, Ferran Soriano, ha explicat avui, en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que l'aerolínia presentarà immediatament un concurs de creditors, després que divendres va anunciar que deixava d'operar. Segons Soriano, aquesta decisió es prendrà "tan aviat com puguem, perquè és el que cal fer i el que dóna la màxima seguretat jurídica als creditors."

El màxim responsable de Spanair ha remarcat a l'entrevista que l'acord ja estava gairebé tancat amb Qatar Airways quan aquest grup va fer marxa enrere: "Les qüestions que fan que al final l'acord no fructifiqui de la manera que es volia que sortissin, no tenen a veure amb la companyia existent, com funciona la seva eficiència, etcètera... Tenen a veure més amb la incertesa i els riscos futurs". Es referia especialment a la demanda presentada pels competidors davant la Unió Europea per les ajudes públiques a Spanair, segons ha confirmat Soriano, que ha afegit: "Ja es va fer molt de treball per part de tothom a l'últim mes per trobar solucions i garanties que fessin sentir còmodes els dos potencials accionistes a seguir, malgrat que hi hagués aquesta demanda. Aquestes negociacions, llargues i complexes, i fetes de molt bona fe i amb molta bona feina, va arribar un moment que no es va trobar una solució satisfactòria per ambdues parts."

Ferran Soriano ha assenyalat que ara el preocupa la situació dels treballadors i dels passatgers. En relació amb els passatgers, Soriano ha dit: "El que han de fer és recuperar els seus diners. Els que hagin pagat amb targeta de crèdit poden consultar amb les seves entitats bancàries, i els que hagin pagat a les agències de viatges el que la companyia va fer ahir és autoritzar IATA [l'Associació Internacional de Transport Aeri] perquè els hi tornin els diners a les agències de viatges."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut