Ferran Mascarell afirma que Barcelona necessita una bona sacsejada i renovar les idees

El conseller de Cultura assegura que se sent "absolutament" còmode en el govern d'Artur Mas.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, s'ha mostrat partidari que la ciutat de Barcelona experimenti un canvi d'idees per potenciar el seu vessant tan econòmic com cultural. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, el conseller ha manifestat: "La ciutat necessita una bona sacsejada, d'això sí que n'estic segur".

Ferran Mascarell ha dit "jo ja no he de triar; ara no em toca" en resposta a la pregunta que li ha fet Xavier Graset de qui escolliria per a l'alcaldia, si Jordi Hereu o Montserrat Tura, en el cas hipotètic que l'exconsellera de Justícia decideixi competir en unes primàries. En tot cas, Mascarell ha explicat que a Barcelona li cal "canviar idees, renovar-les, posar-ne sobre la taula i enfortir el paper econòmic, simbòlic i cultural de la ciutat, sens dubte".

El conseller de Cultura creu que "el que hagi de succeir a Barcelona el PSC té els mecanismes per fer-ho i espero que sigui el més transparent possible i que hi posi el millor candidat. Així guanyarà la ciutat". Segons Mascarell, "com més pensament i opinió renovats hi hagi, millor confrontació amb els líders dels altres partits i més hi guanyarà Barcelona".

Molt còmode

Després de deixar les files del PSC, Ferran Mascarell ha assegurat que se sent "absolutament" còmode al capdavant de la Conselleria de Cultura dins del govern d'Artur Mas. Mascarell ja va ser titular de Cultura en el govern de Pasqual Maragall. Ha dit: "Puc comparar i sí, la veritat és que molt còmode. He viscut una experiència interessant perquè vaig viure un tripartit i un bipartit, però un govern té una dinàmica pròpia i en aquest jo francament hi estic molt còmode".

El conseller ha reiterat que Catalunya hauria de tenir un estat on se senti a gust, que podria ser, ha dit, una Espanya federal, i que si això no és possible s'hauria d'anar cap a un estat català independent. En aquest sentit, Mascarell ha fet aquesta reflexió sobre l'actitud del PSC: "Jo he intentat explicar el que em sembla de la realitat. Si això agrada o no agrada al PSC em sap greu, jo preferiria que ho compartissin. Ho compateix molta gent, eh? Si ho compartissin més les polítiques serien més fines. El PSC fa un discurs una mica més tancat sobre això i espero que l'obri una mica".

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut