Fernández Díaz afirma que el PP complirà el dèficit fins al 3 per cent el 2013, com diu Brussel·les

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el cap de llista del PPC per Barcelona afirma que, si governa, la seva formació aprovarà una llei d'estabilitat pressupostària i una reforma bancària.

El cap de llista per Barcelona al Congrés del Partit Popular de Catalunya, Jorge Fernández Díaz, ha avançat que el seu partit complirà l'objectiu del dèficit que marca Brussel·les, si governa després de les eleccions generals de diumenge.

En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el candidat del PP ha assegurat que compliran amb el límit de dèficit fixat pel 2012 i que estabilitzaran el del 2013 el 3%". Fernández Díaz ha explicat com ho pensen aconseguir: "No només s'ha de reduir despesa sinó que s'han d'incrementar els ingressos. Segurament en un primer any, per raons òbvies, la reactivació econòmica, que nosaltres confiem que aquesta vegada de veritat hi hagi brots verds, permeti ampliar la base contributiva i incrementar una mica els ingressos fiscals, de tal manera que la reducció del dèficit no vingui només per la reducció de la despesa sinó que vingui pel creixement de l'activitat econòmica".

El candidat del PP ha assenyalat que el seu partit vol aprovar un pla de xoc per lluitar contra l'atur i reactivar l'economia en els cent primers dies de govern. Entre altres mesures, aquest pla inclou una llei d'estabilitat pressupostària, una reforma laboral i també una reforma del sistema bancari, perquè el crèdit arribi a les empreses.

Sobre la proposta de pacte fiscal formulada des del govern de la Generalitat, Jorge Fernández Díaz ha destacat que ara mateix cal un "pacte per sortir de la crisi i quan s'hagi reactivat l'economia i hàgim sortit de la crisi, òbviament haurem de parlar del que s'anomena pacte fiscal, és a dir, d'un finançament just per a Catalunya i establir un límit de la solidaritat".

catradio.cat/mati
Anar al contingut