Felip Puig creu que CiU podrà governar sense cap soci preferent perquè té una majoria còmoda

El secretari general adjunt de Convergència preveu que el nou executiu d'Artur Mas ha d'estar en condicions de començar a funcionar al voltant de les festes de Nadal.

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, considera que els 62 diputats que CiU ha obtingut a les eleccions d'ahir són suficients per governar sense socis preferents. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Puig ha explicat: "l'objectiu de CiU era guanyar i governar amb una majoria suficient i tranquil·la. Tal com ha quedat el mapa, crec que la tenim i això ens permetrà dibuixar acords en el Parlament de geometria variable".

Després del triomf de CiU, Felip Puig ha destacat que cal "buscar consensos i acords de país més enllà del Parlament, amb els partits polítics, però sobretot amb la societat. Vénen moments de transcendència des del punt de vista nacional, com econòmic com social".

A partir d'ara s'obre un procés de transició que, segons el secretari general adjunt de CDC, durarà poc temps: "El nou govern ha de començar a funcionar al voltant de les festes de Nadal. Hauríem d'intentar que el govern estigués ja en plenes condicions d'operar a primers d'any per començar el 2011 amb una nova governança i amb un nou lideratge".

Sobre la composició del futur govern presidit per Artur Mas, Puig opina: "Intueixo que això ho anirà executant amb una certa celeritat per evitar especulacions". Sobre les informacions d'alguns diaris que apunten Irene Rigau com a futura consellera d'Educació, Francesc Homs a Interior, Lluís Recoder a Obres Públiques, Joana Ortega a Benestar Social i Heribert Padrol a Economia, Puig ha dit: "És una partitura que té una certa lògica però no crec que sigui la fotografia final". En tot cas, el número dos de Convergència ha afegit: "Mas també intentarà que amb responsabilitats del govern s'incorpori gent que no sigui estrictament de Convergència i d'Unió".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut