"Fàrmacs falsificats letals. Pastilles que maten" i "Tetes noves", el dimecres 18 d'octubre, a "60 minuts"

"60 minuts", el programa que ofereix els millors documentals periodístics, dedicats a l'aprofundiment i l'anàlisi de l'actualitat i a la reflexió social, política i econòmica dels principals temes de debat arreu del món, estrena, el dimecres 18 d'octubre, a les 23.00, "Fàrmacs falsificats letals. Pastilles que maten" i recupera "Tetes noves".

"Fàrmacs falsificats letals. Pastilles que maten" parla de la lluita contra el negoci criminal que creix més ràpidament del món: el dels fàrmacs falsificats. Un treball dirigit per Morten Krøgholt. Quines opcions té una persona portadora d'un gen de càncer de mama hereditari?, aquesta és la pregunta que mira de respondre el documental "Tetes noves". Una producció de Viking Film dirigida per Sacha Polak.

 

 


 

 

"Fàrmacs falsificats letals. Pastilles que maten"

 

Els fàrmacs falsificats maten més de mig milió de persones anualment. Falsificar medicaments s'ha convertit en un negoci il·legal global i increïblement lucratiu. Els fàrmacs falsificats són una amenaça creixent per a la salut pública. La lluita contra aquesta amenaça no és fàcil perquè hi ha implicades moltes capes de la societat i la burocràcia.

Cecilia Fant, una agent d'intel·ligència i cap de l'Operació Pangea de la Interpol, té una missió. Ha renunciat a la vida de família i treballa contra rellotge amb col·legues de diferents països del món per propiciar un canvi.

Aquest documental investiga què passa quan la societat comprèn que s'enfronta ambuna amenaça tan gran que no sap com derrotar-la. Però, encara que la situació sigui crítica, hi ha unes persones dins del sistema que han emprès aquesta tasca sisífica que va molt més enllà del deure.

"Tetes noves"

La directora Sacha Polak és portadora del gen hereditari BRCA-1, responsable d'un augment significatiu del risc de desenvolupar càncer de mama i càncer d'ovari. La seva mare va morir de càncer de mama als 29 anys, abans del seu primer aniversari. Durant anys, Sacha ha sabut que és portadora del gen, però no sap quina decisió ha de prendre: s'ha d'operar els pits com a mesura preventiva per reduir al mínim el risc de desenvolupar càncer de mama? Però, i si es treu els pits, que li comportarà perdre la seva feminitat, per no res?

Sacha decideix convertir aquesta recerca personal en una pel·lícula. El resultat és "Tetes noves" ("New boobs"), un documental en què tracta d'esbrinar quines són les seves opcions. Què li poden oferir uns pits artificials o implants i quines són les experiències de les dones joves que en tenen? Què signifiquen per elles realment els seus pits? I Com impacta aquest recerca en la mateixa Sacha i en la seva parella i la seva família?

tv3.cat/60minuts

Sant Joan Despí, 17 d'octubre del 2017

Anar al contingut