Sitges 2017
Dijous a les 21.20

"Fans fantàstics", repàs als 50 anys del Festival de Sitges, al 33

El dijous 12 d'octubre, a les 21.20, el 33 repassa els 50 anys del Festival de Cinema de Sitges a través dels seus seguidors en el documental "Fans fantàstics". El treball dona veu a aquest públic apassionat i cinèfil per fer un viatge en el temps, un mapa humà de dimensions fantàstiques, i ho acompanya amb imatges històriques que transporten als inicis del Festival.


 

 

La Jaqueline Zubia té 87 anys i resideix a Saragossa. Durant molts anys, després de la Guerra Civil, va viure exiliada a França. Cada any, quan arriba el mes d'octubre, viatja fins a Sitges, al festival. És una apassionada del cinema fantàstic i el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges és un lloc de culte, de pelegrinatge per a ella. Hi va començar a anar fa molts anys, venint des de França, i hi continua anant ara, des de Saragossa.

 

La Jaqueline és un dels testimonis d'aquesta peça documental. Gent corrent, aficionats al cinema, però, sobretot, aficionats a un fenomen: el Festival de Sitges. A través d'ells es recorrerà la història del certamen, es podran viure anècdotes i assistir al seu creixement i transformació.

 

"Fans fantàstics" recull el testimoni d'una dotzena de persones que han estat, i són, grans seguidors del Festival de Cinema de Sitges. Alguns, com la Jacqueline, gairebé des del seus inicis. D'altres, com l'Helena, que hi assisteix des de ben petita amb la seva mare i tot apunta que en serà una gran seguidora.

 

El documental dona veu a aquest públic apassionat i cinèfil per fer un viatge en el temps, un mapa humà de dimensions fantàstiques, i ho acompanya amb imatges històriques que transportaran a l'espectador als inicis del Festival

 

tv3.cat/33

 

Sant Joan Despí, 11 d'octubre del 2017

Anar al contingut