15.000 súpers han participat a la "Supernit a les bilioteques".
15.000 súpers han participat a la "Supernit a les bilioteques".
Aquest divendres al vespre.

Èxit de la "Supernit a les biblioteques", amb la participació de 15.000 súpers en l'acció de territori i participació més rellevant del Super3

Aquest divendres al vespre, 274 biblioteques de tot Catalunya han estat escenari de la "Supernit a les biblioteques", una activitat multitudinària de foment de la lectura. Prop de 15.000 súpers i les seves famílies han alliberat la Nenúfar i la Matoll en l'acció de territori i participació més rellevant de la trajectòria del Super3, en col·laboració amb les biblioteques públiques de Catalunya.

La "Supernit a les biblioteques" ha estat tot un èxit. Amb la participació de 15.000 súpers i les seves famílies arreu del territori, aquesta activitat s'ha convertit en l'acte de foment de la lectura entre el públic infantil amb més participació de biblioteques públiques de manera simultània. 274 biblioteques públiques de tot Catalunya, algunes amb el cartell de "complet", s'han omplert avui de súpers que han aconseguit trobar els dos números que faltaven per obrir el cadenat de la superbiblioteca de la casa de la família del Super3 i alliberar la Nenúfar i la Matoll. 

El Super3 i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han organitzat conjuntament la "Supernit a les biblioteques" públiques, per tal de promoure la lectura entre el públic infantil. La Supernit ha tingut per objectiu fer arribar als més petits la importància de la lectura i, per fer-ho, el Super3 ha ideat una aventura multitudinària, simultània i transmèdia per tot el territori en què els nens i nenes participants havien d'ajudar la Nenúfar i la Matoll a sortir de la biblioteca de la casa de la família del Super3 on havien quedat tancades pel malvat Sr. Pla.

274 biblioteques municipals han ofert conjuntament aquesta activitat gratuïta, gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Supernit és el colofó d'una de les històries creades pel Super3 i que des finals d'abril s'ha començat a difondre al canal Super3, al web super3.cat i a l'aplicació de vídeo per a mòbils i tauletes del Super3, i que, fins i tot, ha tingut al web un videojoc creat expressament per a l'ocasió.

TV3 i el Departament de Cultura han conjugat, d'aquesta forma, el Super3 i les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, per treballar conjuntament el foment de la lectura entre el públic més jove. Aquesta activitat s'emmarca entre els objectius recollits al Pla de Lectura 2020.

La trama de la "Supernit a les biblioteques"

La història d'aquesta trama de la família del Super3 va començar quan la Nenúfar i la Matoll eren a la superbiblioteca de casa seva llegint i mirant contes. La Nenúfar llegia contes de fades i unicorns i, la Matoll, de bruixes i dracs. De sobte, van sentir un soroll a la porta de la biblioteca. Estranyades, van intentar obrir la porta, però estava tancada. Ho van tornar a intentar amb totes les seves forces, però ni la Nenúfar ni la Matoll van poder obrir-la. Just en aquell moment, per sota la porta, va entrar una misteriosa nota, signada pel Sr. Pla. El Sr. Pla i el seu ajudant, el Rick, que les havien tancat dins la biblioteca i van posar a la porta unes cadenes gruixudíssimes amb un cadenat enorme. L'única manera d'obrir aquest cadenat era resoldre quatre enigmes. Les solucions d'aquests enigmes són els quatre números que permeten obrir el cadenat.

A partir d'aquest moment, la Nenúfar i la Matoll van buscar i rebuscar per tots els llibres, contes i històries de la seva biblioteca la resposta dels enigmes. Després d'uns dies tancades, la Nenúfar i la Matoll només han pogut resoldre els dos primer enigmes i ara necessitaven l'ajuda de tots els súpers per trobar la resposta als dos enigmes restants. Per això, els nens i nenes estaven convocats, a la "Supernit a les biblioteques", a resoldre aquests dos enigmes i obtenir els dos últims números que finalment han obert el cadenat de la superbiblioteca.

Videojoc "Supernit a les biblioteques"

A més de la trama de la família del Super3, protagonitzada per la Nenúfar i la Matoll i  que es pot veure al canal Super3, també s'ha creat expressament un videojoc titulat "Supernit a les biblioteques", per completar un projecte transmèdia de foment de la lectura entre els nens i nenes. Aquest videojoc, estrenat el 4 de maig, ha tingut molt bona acollida entre els súpers, amb una mitjana diària de 1.000 usuaris únics.

Amb el videojoc "Supernit a les biblioteques", els súpers poden jugar, des de la web del Super3, amb la Nenúfar i la Matoll i moure's per una biblioteca per aconseguir un dels quatre números que obren el cadenat, tot agafant llibres virtuals i evitant obstacles.

Després de la celebració de la "Supernit a les biblioteques", els súpers ja poden introduir una clau secreta, que se'ls ha dit a les biblioteques, per poder jugar, en mode prèmium, amb el joc, on tots els llibres donen més punts.

super3.cat

Anar al contingut