Una escena de la pel·lícula "Estiu 1993".
Una escena de la pel·lícula "Estiu 1993".

"Estiu 1993" i "La llamada", nominades als Premis Platino del Cinema Iberoamericà

Les pel·lícules amb participació de TV3 "Estiu 1993" i "La llamada" han estat nominades en la cinquena edició dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà.

El consell de direcció dels Premis Platino del Cinema Iberoamericà ha anunciat les pel·lícules nominades per a la cinquena edició d'aquest certamen. Dues produccions amb participació de TV3, "Estiu 1993" i "La llamada", han rebut nominacions; la primera, en cinc categories.

La multipremiada "Estiu 1993", dirigida per Carla Simón, està nominada a Millor Guió (Carla Simón), Millor Òpera Prima de Ficció Iberoamericana, Millor Direcció de Muntatge (Ana Plaff i Dídac Palao), Millor Direcció d'Art (Mònica Bernuy) i Millor Direcció de Fotografia (Santiago Racaj).

"La llamada", dirigida per Javier Calvo i Javier Ambrossi, està nominada al Premi Platino a la Millor Òpera Prima de Ficció Iberioamericana.

La gala de lliurament es farà el 29 d'abril al Teatre Gran Tiachco del Parc Xcaret (Riviera Maya, Mèxic).

Sinopsis

"Estiu 1993"

Explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. L'Esteve i la Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, aparentment, accepta la nova situació, ràpidament, els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"La llamada"

Tot succeeix en un campament cristià de Segòvia anomenat La Brújula. Bernarda, una monja que hi acaba d'arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La germana Milagros, una jove amb dubtes sobre la seva vocació, recorda amb nostàlgia quant li agradaven Presuntos Implicados. María i Susana, dues adolescents castigades per escapar-se a un concert, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però des que una nit, Déu s'apareix a María, tot comença a canviar. I és que, a Déu, li encanta Whitney Houston.

"La llamada" és una producció d'Apache Films, Sábado Películas i Lo hacemos y ya vemos AIE, amb la participació de TV3 i TVE.

tv3.cat

Anar al contingut