"Estiu 1993", de Carla Simón

"Estiu 1993", finalista al millor llargmetratge de ficció als Premis Forqué

La premiada "opera prima" de Carla Simón, "Estiu 1993", amb participació de TV3, és una de les pel·lícules finalistes al millor llargmetratge de ficció de la 23a edició dels Premis José María Forqué. A més, Bruna Cusí ha estat seleccionada com a millor interpretació femenina i David Verdaguer, com a millor interpretació masculina.

Els Premis José María Forqué, organitzats per l'Entitat de Gestió dels Drets dels Productors Audiovisuals (EGEDA), i que se celebrarà el dissabte 13 de gener al Palau de Congressos de Saragossa, premia les millors produccions cinematogràfiques espanyoles, tenint en compte el seu valor tècnic i artístic.

"Estiu 1993", finalista al Millor Llargmetratge de Ficció dels Premis Forqué, és una pel·lícula intimista, un relat autobiogràfic de la seva directora, Carla Simón, que combina amb part de ficció, sobre com va afrontar la mort de la seva mare quan era petita. El film, que competirà en la 90a edició dels Oscars en la categoria de Millor Pel·lícula de Parla no Anglesa, ha guanyat diversos premis i està nominada en diferents festivals.

D'entre les aspirants a Millor Interpretació Femenina, hi ha Bruna Cusí, per "Estiu 1993", on interpreta el paper de Marga. L'actriu també ha participat en "Incerta glòria", una producció de TV3 i Massa d'Or Produccions, i en les sèries de TV3 "Cites" i "Polseres vermelles".

Per la seva banda, David Verdaguer és un dels finalistes al premi a Millor Interpretació Masculina, també per la pel·lícula de Carla Simón "Estiu 1993", on fa el paper d'Esteve. Verdaguer ha format part del repartiment de "No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas" i "10.000 km", que compten amb la participació de TV3, i de la sèrie de TV3 "Nit i dia".

"Estiu 1993"

La pel·lícula de Carla Simón explica la història de Frida, una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, Frida, el seu oncle Esteve, la seva tia Marga i la seva cosina Anna, la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. Esteve i Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació, de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

"Estiu 1993" és una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Premis

- Millor Òpera Prima i Gran Premi del Jurat Generation Kplus en la Berlinale, Alemanya.
- Premi Especial del Jurat al Festival Internacional de Cinema d'Istanbul.
- Biznaga d'Or al Festival de Màlaga.
- Millor Direcció, Premi del Públic i Premi SIGNIS al BAFICI, Argentina.
- Premi del Públic al Cine Latino Tübingen, Alemanya.
- Premi Écrans Junior, secció paral·lela del Festival de Cannes, França.
- Millor Pel·lícula i Premi de la Crítica Jove al FIC-CAT de Tarragona.
- Premi del Públic al Novos Cinema, Pontevedra.
- Premi Fipresci al Jerusalem Film Festival.
- Millor Pel·lícula a l'Odesa International Film Festival, Ucraïna.
- Millor Pel·lícula i Millor Direcció als Premis Oriana, Sant Andreu de la Barca.
- Millor Pel·lícula Internacional i Gran Premi del Jurat a l'Scottish Mental Health Arts Festival, Escòcia.
- Millor Pel·lícula en la competició internacional (Golden Award) en el Mumbai Film Festival, Índia

Fitxa tècnica i artística

- Direcció i guió: Carla Simón Pipó.
- Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora.
- Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.
- Direcció de fotografia: Santiago Racaj.
- Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut