"Estiu 1993", "Cerca de tu casa", "Secuestro", "Contratiempo", "El rei borni" i "Incerta glòria" viatgen a Austràlia

Les produccions amb participació de TV3 "Estiu 1993", "Cerca de tu casa", "Secuestro", "Contratiempo", "El rei borni" i "Incerta glòria" seran presents en la nova edició de l'Spanish Film Festival d'Austràlia.

L'Spanish Film Festival és una finestra a Austràlia del cinema que es fa a l'estat espanyol. Els llargmetratges escollits cada any fan escala a les ciutats més importants d'aquest continent: Sydney, Melbourne, Canberra, Adelaide, Perth... El certamen se celebra del 18 d'abril al 17 de maig i és una gran oportunitat per al cinema espanyol d'acostar-se a destinacions llunyanes i al públic de parla anglesa.
 
L'òpera prima de Carla Simón Pipó, "Estiu 1993", s'ha programat a la secció Special Events. La pel·lícula és una història intimista i delicada sobre la Frida, una nena de sis anys que ha d'aprendre a encaixar en una nova família i un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Premiada a la millor "opera prima" a la darrera edició de la Berlinale, és una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TVC, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

A la secció Reel Español es podran veure la resta de films. El primer, "Cerca de tu casa", és un drama social en format musical sobre els desnonaments. Dirigit per Eduard Cortés, compta amb la participació de Sílvia Pérez Cruz que, a més de compositora, fa la seva primera incursió com a actriu. És una producció de Bausan Films amb la col·laboració de TVC i TVE.
 
Mar Targarona torna a la direcció amb "Secuestro", una pel·lícula d'intriga protagonitzada per Blanca Portillo que gira entorn del segrest d'un nen. Està produïda per Rodar y Rodar Cine, amb la participació de RTVE, Cosmopolitan TV, TVC i Movistar+.

"Contratiempo" és el segon treball cinematogràfic d'Oriol Paulo com a director. "El cos" va ser el primer film que va dirigir i amb el qual va optar al Goya a la millor direcció novella. El llargmetratge és un "thriller" amb aspectes judicials que pretén explorar la naturalesa humana en situacions límit i les conseqüències que poden provocar decisions equivocades en moments de tensió. És una producció de Think Studio, Atresmediacine, Colosé Producciones amb la participació de TV3 i la col·laboració de l'ICAA i del Departament de Cultura de la  Generalitat de Catalunya.

La comèdia negra amb tocs de drama "El rei borni" està dirigida pel director i dramaturg Marc Crehuet. El film reuneix els quatre protagonistes en un sopar: un antiavalots, la seva dona, l'amiga de la dona i el seu xicot, un manifestant a qui el primer ha deixat borni amb una pilota de goma. És una producció de Moiré Films, Lastor Media, El Terrat i TVC, amb la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Finalment, també a la secció Reel Feed, es podrà veure l'última pel·lícula d'Agustí Villaronga, "Incerta glòria", basada en el llibre homònim de Joan Sales. La pel·lícula relata una història de passions amoroses i amistats traïdes durant la Guerra Civil, al front d'Aragó. És una producció de Massa d'Or Produccions i TVC, amb la participació de TVE, Movistar+ i Aragó T; el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'ICAA, i la col·laboració del Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, juntament amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears, la Diputació Provincial de Saragossa, la Diputació Provincial d'Osca i la Diputació General d'Aragó, i amb la producció associada d'Urresti Producciones.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut