"Estiu 1993", amb participació de TV3, candidata als Oscars

La multipremiada òpera prima de la directora catalana Carla Simón ha estat escollida per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques per competir en la categoria de millor film de parla no anglesa a la 90a edició dels premis Oscar

La pel·lícula "Estiu 1993" ha estat escollida candidata als Oscars en la votació que s'ha fet avui a l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques. La cinta catalana era una de les tres finalistes, juntament amb "Los últimos de Filipinas", de Salvador Calvo, i "Abracadabra", de Pablo Berger.

El primer llargmetratge de la directora Carla Simón, que té la participació de TV3, va ser la gran revelació de la Berlinale i va guanyar la Bisnaga d'Or a la millor producció espanyola del Festival de Màlaga. També ha estat guardonada al FIC-CAT, el BAFICI i els Cannes Écrans Juniors.

"Estiu 1993" serà la segona pel·lícula de parla catalana que pot optar a l'Oscar. La primera va ser la producció associada amb TV3 "Pa negre", d'Agustí Villaronga, que va arribar a Hollywood el 2012.

"Estiu 1993"

La pel·lícula, basada en la biografia de la mateixa directora, Carla Simón, explica la història de la Frida, una nena de 6 anys que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant el primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint mútuament. L'Esteve i la Marga hauran d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, al començament, accepta la nova situació i ràpidament els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions, i no serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

"Estiu 1993" es va rodar en diferents paratges de la Garrotxa, on es va criar la directora després de morir la seva mare.

Fitxa tècnica i artística

Direcció i guió: Carla Simón Pipó
Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora
Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.
Direcció de fotografia: Santiago Racaj
Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/coproduccions

VÍDEOS RELACIONATS