"Estiu 1993", amb la participació de TV3, s'estrena a Catalunya al D'A Film Festival de Barcelona

La primera pel·lícula de la directora Carla Simón s'estrenarà a Catalunya després de ser la gran revelació de la Berlinale, on es va endur el premi a la millor "opera prima", i de guanyar la Biznaga d'Or a la millor producció espanyola al Festival de Màlaga. El film, amb participació de TV3, és una reflexió autobiogràfica sobre la infantesa i l'acceptació de la mort.

"Estiu 1993", de Carla Simón, serà la pel·lícula que tancarà la setena edició del D'A Film Festival, el diumenge 7 de maig. El certamen dedicat al cinema d'autor, que comença demà a Barcelona, continua apostant per combinar pel·lícules que ja compten amb un llarg recorregut i èxits internacionals amb altres films que tot just es comencen a donar a conèixer.

Basada en l'experiència personal de la directora, la cinta explora la gestió de la pèrdua i de la mort per part d'una nena de sis anys. La sensació de pèrdua, de com encaixar en un nou nucli familiar, les pors, el dolor, la ràbia i l'absència centren una trama que es va construint amb records i que utilitza el pla seqüència com a principal recurs narratiu.

 

Sinopsi:

"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint mútuament. L'Esteve i la Marga hauran d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, al començament, accepta la nova situació i ràpidament els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida guarda sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions i no serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Carla Simón Pipó

Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora

Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.

Direcció de fotografia: Santiago Racaj

Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut