Espadaler veu molt difícil que els Mossos rebin una ordre judicial que freni el 9-N

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler ha afegit a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, que, si aquesta odre arriba, els Mossos no tindran altre remei que atendre la instrucció.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha admès que els Mossos d'Esquadra hauran d'impedir el procés participatiu del 9 de novembre si la fiscalia els ho demana, una petició, però, que creu que no arribarà. El conseller considera que "aquest és escenari extrem que no es donarà. És la meva opinió. Però també li haig de dir que quan els cos dels Mossos d'Esquadra o una altra policia, però en qualsevol cas jo sóc responsable dels Mossos d'Esquadra, en qualitat de policia judicial rep una instrucció, ha d'atendre-la, en compliment de la legalitat".
 
Espadaler creu que la gent s'expressarà amb democràcia i lamenta que, tot i tractar-se d'un problema polític, el nou 9-N s'estigui judicialitzant.
 
El conseller, que ha assegurat que no ha parlat els últims dies amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, també ha explicat que l'operatiu dels Mossos ja està dissenyat des d'ahir al vespre. És un dispositiu semblant al de l'11 de Setembre, el 12 d'octubre o esdeveniments esportius de primer nivell. Treballaran gairebé 7.000 agents, el triple que en un servei ordinari, que vetllaran per la seguretat i per garantir la comunicació entre les diverses policies.
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Ramon Espadaler, podeu anar aquí:
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut