Joan Carles Peris presenta i dirigeix "Món"
Joan Carles Peris presenta i dirigeix "Món"
DIMARTS, A LES 23.15

"Esglésies i poder" a "Món"

Demà, a les 23.15, "Esglésies i poder", del programa de la secció Internacional de TV3 "Món", dirigit i presentat per Joan Carles Peris, examinarà altres implicacions de les esglésies cristianes amb el poder polític i la societat.

Abans, TV3 estrenarà "Buscant l'oremus", un treball d'investigació de TV3 dirigit per Montserrat Besses sobre la manera com l'Església catòlica ha inscrit al seu nom desenes de milers de béns immobles a tot l'Estat entre el 1998 i el 2015.

Després del documental "Buscant l'oremus" de "Sense ficció" sobre les immatriculacions de l'Església catòlica, "Món" dedicarà el 20 de novembre a examinar altres implicacions de les esglésies cristianes amb el poder polític i la societat. 

Amb el prestigiós vaticanista Andrea Tornielli, a qui entrevista Vicenç Lozano, s'analitza com el papa Francesc gestiona la reacció davant l'escàndol dels abusos sexuals a menors comesos per membres de l'Església, que ha adquirit dimensions globals. El programa aprofundeix en l'últim cas conegut, el de l'Església alemanya. Una víctima d'abusos aporta el seu testimoni i explica al nostre corresponsal Oriol Serra com aquells fets han condicionat la seva vida. La conferència episcopal alemanya ha elaborat un informe exhaustiu sobre els casos coneguts i proposa mesures perquè no quedin impunes i no es repeteixin.

Més enllà de l'Església catòlica, "Món" s'endinsa també en les connexions de l'Església ortodoxa russa amb el poder polític establert. Manel Alías, des de Moscou, explica com el Kremlin ha trobat en la jerarquia ortodoxa una aliada sòlida en un país que, malgrat les dècades de règim soviètic, ha conservat fortes creences religioses, que tenen gran influència en la societat. 

A l'Amèrica Llatina, són els evangèlics els que s'erigeixen com un factor clau per entendre la realitat política i social. S'acaba de veure amb l'elecció del nou president brasiler, Jair Bolsonaro, que va buscar el suport, batejant-se amb aigua del Jordà i reunint-se amb els líders evangèlics del país. Joan Raventós, que ha cobert les eleccions brasileres, analitza a partir d'aquest cas la influència d'aquests grups en la política i en la vida social. 

El programa també comptarà amb la veu qualificada de Juan José Tamayo, teòleg reconegut com una de les veus més contundents a l'hora de defensar reformes en profunditat en l'Església catòlica, i observador privilegiat dels lligams que s'estableixen des de les jerarquies religioses amb el poder polític, i la incidència en la població. 

tv3.cat/mon

facebook.com/monTV3cat

twitter.com/mon_tv3

Anar al contingut