Ernest Maragall nega que s'hagi dut a terme una retallada de les plantilles docents

El conseller d'Educació confirma que el nou calendari escolar entrarà en vigor el curs que ve
Ernest Maragall

Ernest Maragall

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha negat rotundament que hi hagi hagut una retallada de plantilles docents. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Maragall ha insistit que "no s'han retallat, el que s'ha fet és un esforç que em sembla que és obligat, de gestió òptima i raonable dels nostres recursos. Tenim capacitat d'articular l'adaptació immediata de grups i per tant de destinacions docents a la situació real de cada barri, de cada poble, de cada vila".
D'altra banda, Ernest Maragall ha confirmat que el nou calendari escolar entrarà en vigor el curs que ve i ha explicat alguns dels canvis que caldrà fer per aconseguir-ho: "Qui més ha de canviar per fer possible aquest nou calendari és la mateixa administració, i vol dir, doncs, que hem de revisar procediments, hem d'avançar terminis de decisió nostres, hem de garantir efectivament que els nomenaments estiguin en el moment adequat, perquè es pugui començar aquesta setmana abans, i moltes altres coses".
Responent a preguntes de Manel Fuentes sobre el pla de digitalització de les aules, Ernest Maragall ha argumentat la decisió del govern de fer pagar a les famílies la meitat de l'import dels ordinadors portàtils escolars a diferència del que es farà a la resta de l'Estat, on serà gratis per a tothom, perquè està "en contra del tot gratis".
Ernest Maragall també ha recordat que, amb l'ús d'aquests portàtils, ja no caldrà comprar llibres de text ni tampoc pagar pels digitals: "Aquest any tots els continguts, i espero que l'any que ve també, i l'altre també, els continguts pedagògics que s'incorporin en aquests ordinadors seran costejats íntegrament per l'administració educativa", ha declarat. El conseller d'Educació, a més, ha allargat fins a l'abril el termini fixat per a l'arribada dels ordinadors als alumnes de cinquè de primària"
Durant l'entrevista amb Manel Fuentes, i en relació amb les crítiques per la presència de barracons a les escoles catalanes, Ernest Maragall ha assegurat que aquests "aularis professionals" són instal·lacions que "tenen una dignitat, una qualitat i unes condicions de treball absolutament adequades a la funció educativa".

DOCUMENTS RELACIONATS