Amb nou format i horari diferent. Cada dissabte a les 11.00

"Entre dues aigües" i "Síria al cor", dissabte a "Tot un món"

"Tot un món", l'espai de Televisió de Catalunya sobre la diversitat cultural i la immigració, s'acosta a les persones arribades d'arreu del món per saber que estan fent, quina ha estat i és l'aportació a la societat catalana des que viuen aquí. Per conèixer els seus somnis, els projectes que tenen i per descobrir com s'han materialitzat en uns estudis, una feina o en un negoci. S'acosta a les vides d'emprenedors, estudiants, creadors i artistes i per veure què creen, on treballen i com tiren endavant una iniciativa personal o participen en un projecte col·lectiu. A través de les històries dels protagonistes de "Tot un món", el programa descobrirà l'arrelament de les persones que han immigrat a Catalunya i que ja formen part del teixit social i cultural català.

Aquest cap de setmana, "Tot un món" torna a la graella de TV3 amb un nou format i horari diferent. A partir del 14 de gener, "Tot un món" s'emetrà cada dissabte a les 11.00 i, en cada programa, dues persones acostaran els telespectadors als seus mons, amb els reptes i els somnis que els acompanyen.

Capítol 914: "Entre dues aigües" i "Síria al cor"

La protagonista d'"Entre dues aigües" és l'Adeline Flaun. La vocació de ser actriu la va portar fins a Catalunya, on viu des de fa 12 anys. Actualment dirigeix l'obra documental "Entre dues aigües", que ha comptat amb la participació dels veïns i veïnes del Poblenou, a Barcelona. Com a actriu també fa doblatges en francès, la llengua de Martinica, on també ha portat una versió adaptada d'aquest treball. Tot i que va aprendre ràpidament el català, sovint s'ha trobat que li diuen que no arribarà a ser mai una catalana; l'experiència li ha ensenyat que el que no serà mai és una "catalana d'abans", però que se sent i vol ser la catalana de demà, en una societat marcada per sempre més per la diversitat.

A "Síria al cor", el telespectador coneixerà la Noor Alchikh. La Noor explica que no pot sentir els focs artificials. La seva família a Síria ha de conviure des de fa anys amb un soroll molt semblant, el de les bombes que cauen contínuament. La Noor va arribar a Tarragona per estudiar, i poc després va començar la revolució a Síria. En aquell moment, no es podia pensar que aquella reclamació inicial de llibertat del seu poble acabés amb l'actual conflicte bèl·lic. Des d'aquí, sovint participa en xerrades i tallers; també va traduir els textos de persones refugiades per a l'exposició "Síria, la paraula de l'exili". El drama dels refugiats l'ha viscut de manera molt directa; el seu germà i la seva família van ser uns dels refugiats que van fer el viatge cap a Europa. Ells van arribar a Alemanya, i la Noor va rebre molta ajuda dels seus amics i va comprovar que aquí la gent és molt solidària i vol acollir.

tv3.cat/totunmon
facebook.com/totunmontv3

Sant Joan Despí, 13 de gener del 2017

Anar al contingut