En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, l'escriptor britànic Ken Follet s'ha mostrat impressionat per la festa de Sant Jordi

Ken Follet viu avui el seu primer Sant Jordi a Barcelona per presentar la seva última novel·la, "El llindar de l'eternitat"

L'escriptor britànic Ken Follet ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que el dia de Sant Jordi a Catalunya "és magnífic, és realment emocionant, és la festa més gran que he viscut mai. I , òbviament, el tema principal són els llibres i la meva vida tracta dels llibres, però també m'encanten les roses perquè fa que sigui romàntic. I jo sóc bastant romàntic".

L'escriptor, que amb "El llindar de l'eternitat" tanca la trilogia "El segle", ja treballa en una nova novel·la, un relat d'espies i agents secrets a l'Anglaterra del segle XVI. L'autor, que ha escrit una trentena de novel·les i n'ha venut més de 150 milions d'exemplars, ha admès al mateix programa que és molt autoexigent.

Sobre la nova novel·la, Follet ha destacat: "Comença a la ciutat de Kingsbridge, on hi ha la catedral del meu llibre 'Els pilars de la terra', però és una historia d'espies i d'agents secrets. Era la història d'Elisabet, la primera reina d'Anglaterra, que tenia molts enemics que la volien matar, també el rei d'Espanya. Per tant, aquesta reina va crear el primer servei secret per protegir-se i va tenir èxit perquè va morir de gran."

Pel que fa al seu procés creatiu, l'escriptor gal·lès ha explicat: "Cada matí llegeixo el que vaig escriure el dia abans. I de vegades penso 'això està bé, està bé, potser que sigui prou bo'. I després penso que hi ha deu milions de persones que estan esperant que surti el llibre i, per tant, ha de ser molt bo. Que estigui bé no és suficient, i en aquest moment estripo el que he fet i torno a començar."

Sobre la documentació de les seves obres, Follet ha dit: "Faig la major part de la feina jo sol, la investigació, la documentació... jo sol, però quan tinc escrit el primer esborrany, la primera versió, deixo que altres ho llegeixin. Són professors universitaris, i si és sobre la policia que ho llegeixi algú de la policia o algun científic. I els hi dic: 'llegeix això i busca qualsevol errada que pugui haver escrit'." 

Per l'autor d'"El llindar de l'eternitat", la seva mare ha tingut un paper fonamental en la seva formació com a escriptor. Follet ha assegurat que "la meva mare també era molt imaginativa i potser és una cosa que jo he heretat. Però potser ha passat que, quan jo era molt jove, molt petit, sempre m'explicava contes, relats, poesies, i sempre cantava i feia jocs. Potser ve d'aquí la meva imaginació. Quan ja podia llegir ja era un nen molt imaginatiu".

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Ken Follet, heu d'anar aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut