Emporta't "Merlí" a casa

Ja està a la venda a la botiga de TV3 i als punts habituals, la tercera temporada de la sèrie revelació "Merlí", com ja es va fer amb les dues anteriors. Per a qui no se n'hagi comprat cap encara, s'ha fet un pack amb la sèrie completa, també disponible a la botiga i llocs habituals. Les aventures del professor de filosofia més carismàtic del món, ara, a casa teva.

El professor de filosofia Merlí Bergeron va triar un grup d'alumnes de batxillerat per ser els Peripatètics del segle XXI. Com si es tractés d'un nou Aristòtil, els ensenya a qüestionar-se les coses, a reflexionar. Però el seu caràcter irònic i irritant és polèmic dins de l'institut, perquè no tots els professors estan disposats a aguantar les seves manies. Ni tampoc el seu fill, l'alumne més difícil que ha tingut mai, i amb qui intentarà recuperar la relació.

El Merlí ressuscitarà per als alumnes Sòcrates, Hume, Nietzsche i altres figures de la història del pensament i els ajudarà, no sense conflictes, a resoldre els seus problemes quotidians.

Tercera i última temporada

Ha passat el Nadal i els alumnes tornen a classe amb el Merlí. El segon curs de Batxillerat continua per al professor i els seus peripatètics. Tots són conscients que el temps d'institut s'està acabant i que s'acosta la selectivitat i la universitat. A classe s'arrossegaran unes trames amb què es va acabar la segona temporada.

A la sala de professors hi ha canvis. L'Eugeni és el director de l'institut i hi arriben cares noves. El Gabi és el nou jove professor de Literatura, però qui més sacsejarà el Merlí és la Silvana, la nova professora d'Història, que tindrà molt bona acollida al claustre. El Merlí, d'entrada, estarà entusiasmat amb l'arribada d'aquesta professora creativa, però, a poc a poc anirà veient que els alumnes l'estimen molt i començarà a estar-ne gelós. El Merlí, però, no deixarà de fer les classes de Filosofia a la seva manera particular.

Les audiències

"Merlí" es va acomiadar amb una quota del 22,2% i 620.000 espectadors, el millor resultat de les tres temporades.  La tercera i última temporada de "Merlí" va reunir una mitjana de 513.000 espectadors, amb una quota del 17,5%. El més vist va ser l'últim capítol de la temporada i de la sèrie, el que es va emetre amb el títol "Merlí Bergeron".

Índex qualitatiu dona a la sèrie un 8,4 de nota mitjana en totes les temporades. Un 84,6% consideren que "Merlí" és una producció de molta qualitat i un 91,7% dels enquestats consideren que és una sèrie original i diferent.

"Merlí", a més, ha traspassat fronteres. Ha estat adquirida per ETB del País Basc, que la doblarà a l'euskera, també per Netflix Llatinoamèrica, Canal+ Famille a França i La Sexta a Espanya.

tv3.cat/merli

facebook.com/MerliTV3

twitter.com/MerlíTV3

Anar al contingut