Els tallers mecànics de les comarques de Girona incrementen un 5% el volum de negoci tot i la crisi

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, el volum de negoci dels tallers de les comarques de Girona ha augmentat un 5% des d'inicis d'any. Tot i la crisi, l'increment es deu a la pujada dels preus del material i també a l'encariment de la mà d'obra.
Planificar les vacances, cotxes, carretera, retenció

Planificar les vacances

Els responsables dels tallers de cotxes de les comarques de Girona afirmen que, tot i la crisi del sector de l'automòbil, la feina s'ha mantingut i no descarten que en els propers mesos pugui créixer arran d'una sensibilització més gran per la seguretat dels conductors. Així ho ha explicat a Catalunya Ràdio el portaveu de la patronal del sector CORVE, Ernest Plana: "Potser d'aquí a sis mesos tindrem molta més feina perquè ja haurà transcorregut més temps per a la gent que tenia necessitat de canviar el seu vehicle i potser es decidirà a reparar-lo".
Segons les dades de CORVE, el sector dóna feina a 2.800 treballadors a la zona. La patronal apunta que cada taller factura uns 50.000 euros anuals per mecànic, amb una facturació conjunta de 14.000.000 d'euros l'any. D'aquest volum de negoci, el 70% correspon a peces i recanvis, mentre que el 30% restant prové de la mà d'obra.