Els sofistes, a "Merlí"

Aquest dilluns, a partir de les 22.40, arriba un nou capítol de "Merlí", la sèrie de Televisió de Catalunya produïda per Nova Veranda 2010, amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés. Protagonitzada per Francesc Orella, gira al voltant d'un professor de filosofia i la relació que té amb els alumnes de Batxillerat. A la classe de filosofia de Merlí Bergeron, arriba el moment dels sofistes.

L'Eugeni rep una sorpresa desagradable a classe, i sospita que és cosa del Merlí. La mare de la Berta munta un escàndol a l'institut per les campanes de la seva filla. Dos alumnes del Merlí es plantegen deixar d'estudiar i el Merlí vol treure'ls aquesta idea del cap. Com s'ho farà per convèncer-los?

La sèrie

El professor de filosofia Merlí Bergeron tria un grup d'alumnes de Batxillerat perquè siguin els peripatètics del segle XXI. Com si es tractés d'un nou Aristòtil, els ensenya a qüestionar-se les coses, a reflexionar… Però el seu caràcter irònic i irritant és polèmic dins de l'institut, perquè no tots els professors estan disposats a aguantar les seves manies… Ni tampoc el seu fill, l'alumne més difícil que ha tingut mai, i amb qui intentarà recuperar la relació.

El Merlí ressuscitarà per als alumnes Sòcrates, Hume, Nietzsche i altres figures de la història del pensament… i ajudarà els estudiants, no sense conflictes, a resoldre els seus problemes quotidians.

tv3.cat/merli
facebook.com/merlitv3
twitter.com/MerliTV3

#MerlíTV3

Anar al contingut