Els sindicats catalans consideren que la vaga general va ser un èxit

Els secretaris generals de la UGT i de CCOO de Catalunya asseguren que l'aturada d'ahir va demostrar que la majoria de la societat està en contra de la política laboral del govern central.

Els líders catalans de la UGT, Josep Maria Álvarez, i de CCOO, Joan Carles Gallego, estan satisfets dels resultats de la vaga general d'ahir. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, el secretari general de Comissions Obreres ha afirmat que "La immensa majoria dels treballadors i treballadores han exercit un dret que és evidenciar un rebuig a una manera de fer les coses, a unes polítiques de retallades". Segons Gallego, "Aquest conflicte social existeix, és latent, es viu. El govern pot mirar cap a un altre cantó però sap que té un conflicte social aquí instal·lat".

El líder de CCOO de Catalunya opina que l'aturada d'ahir és: "Comparable a l'última vaga general, la del 2002, amb l'evidència d'un rebuig immensament majoritari dels treballadors i treballadores a les contrareformes que està fent el govern". A banda de les xifres sobre el seguiment més o menys ampli de la vaga, Gallego destaca que: "Ahir no va ser un dia normal".

En declaracions al mateix programa, Josep Maria Álvarez ha explicat que la vaga va ser un èxit i ha posat uns exemples concrets: "A la comarca d'Osona, el sector de la càrnica, per exemple, i el d'alimentació en general, s'ha aturat de ple. A les comarques de Girona, tot el sector de la càrnica també s'ha aturat de ple. A la Seat o a la Nissan no ha calgut ni piquets".

El secretari general de la UGT de Catalunya ha volgut destacar que: "Després de tenir una vaga crec amb un èxit molt considerable, molt important, ahir el que ens jugàvem era aturar unes mesures del govern, demanar un canvi de política a Espanya i a Europa. Ahir vam veure que la vaga i les mobilitzacions eren europees".

Joan Carles Gallego assenyala que la vaga es va convocar perquè: "Nosaltres no podem mantenir una situació en la qual el treballador queda a la lliure disponibilitat de l'empresari". Sobre la possibilitat que hi hagi una altra vaga general en el cas que l'executiu no rectifiqui la seva política laboral, Gallego ha dit que: "Això ho haurem d'anar gestionant als pròxims dies. Avui sabem que el conflicte està instal·lat en la nostra societat. Hem de veure com el desactivem. Nosaltres tenim voluntat de negociar. Si al davant no hi ha ningú que vulgui negociar... Ja veurem com gestionarem aquesta situació".

Els líders de les dues centrals sindicals han condemnat els incidents violents que hi va haver al centre de Barcelona protagonitzats per gent del moviment okupa. "Van anar a rebentar la manifestació democràtica perquè tenen uns objectius i uns interessos que no tenen res a veure amb els de la immensa majoria de la societat".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut