Els serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, Premis Dignitat 2017

Els guardons, que atorga la Comissió de la Dignitat, també han distingit els periodistes del diari "Público" Carlos Enrique Bayo i Patricia López, que van destapar l'anomenada operació Catalunya.

Els premis s'entregaran el dia 2 de febrer a Barcelona.

La Comissió de la Dignitat ha guardonat els serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio i els periodistes del diari "Público" Carlos Enrique Bayo i Patricia López, que van destapar l'anomenada operació Catalunya, amb els Premis Digitat 2017. Carlos Enrique Bayo és col·laborador habitual del programa "Estat de Gràcia", de Catalunya Ràdio.

L'operació Catalunya, segons van denunciar Bayo i López, seria una trama dirigida des del Ministeri de l'Interior espanyol, sota el comandament del ministre Jorge Fernández Díaz i alts càrrecs de la cúpula policial i dedicada a crear proves falses contra els líders de l'independentisme català, amb l'objectiu de soscavar aquest moviment.

Per altra banda, el col·lectiu Escoles Obertes, que va cridar a concentrar-se de matinada a les seus electorals del referèndum de l'1-O per impedir-ne el tancament, també rebrà un premi Dignitat.

L'entitat reconeixerà la tasca de l'advocat i magistrat Santiago Gubern amb el premi 'In memoriam'. Gubern, desaparegut l'any 1960, va ser un dels principals fundadors del Centre Nacionalista Republicà i director d'"El Poble Català".

 

tv3.cat

catradio.cat

324.cat

Anar al contingut