Els referèndums d'autonomia de la Llombardia i el Vèneto, a TV3 i Catalunya Ràdio

Els periodistes Vicenç Lozano, de TV3, i Eduard Rubió, de Catalunya Ràdio, seguiran sobre el terreny les consultes no vinculants de diumenge, 22 d'octubre, als dos territoris del nord d'Itàlia.

El diumenge, 22 d'octubre, a la Llombardia i el Vèneto es farà un referèndum d'autonomia no vinculant. Serà un referèndum legal, acordat amb l'estat italià i amb la finalitat d'autoritzar els seus presidents a negociar amb l'estat italià determinades competències -més autonomia, certes transferències, recaptació d'una part dels impostos, reducció del dèficit fiscal- contemplades en la Constitució italiana.

La Llombardia i el Vèneto són territoris governats per la Lliga Nord, que junts sumen 15 milions d'habitants i prop del 30% del PIB italià. Malgrat les diferències entre el cas italià i el procés sobiranista català, el referèndum de l'1-O a Catalunya ha planat sobre la campanya en aquests referèndums d'autonomia.

El periodista Vicenç Lozano encapçalarà un equip de TV3 enviat al nord d'Itàlia, des d'on copsaran quins punts de contacte i quines diferències hi ha entre els casos català i llombard i vènet, explicaran les implicacions polítiques del resultat de la consulta i recolliran les declaracions de l'opinió pública, en un moment en què la qüestions regionals i nacionals prenen més transcendència en l'agenda política europea.   

El periodista Eduard Rubió, corresponsal a Roma, explicarà a Catalunya Ràdio i Catalunya Informació tot allò que envolta la celebració d'aquests comicis des de Milà -capital de la Llombardia- durant tot el cap de setmana.

 

tv3.cat

catradio.cat

324.cat

Anar al contingut