Els Premis Nacionals de Cultura, a TV3 i Catalunya Ràdio

Demà, a partir de les 19.40, TV3 i Catalunya Ràdio seguiran en directe l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura des del Teatre Municipal La Sala de Rubí.

Els Premis Nacionals de Cultura, màxims guardons que atorga cada any el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), premien personalitats molt destacades de tots els àmbits culturals. En aquesta edició, els guardonats són el cantautor Raimon, l'escriptor Joan Francesc Mira, la fotògrafa Maria Espeus, l'actriu Emma Vilarasau, l'editor Josep Cots, el cineasta Albert Serra, el compositor Hèctor Parra, el director de FICOMIC, Carles Santamaria,  el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC) i a la Fundació Apel·les Fenosa.

La direcció artística de l'acte és de Lluís Danès i la conducció anirà a càrrec de l'actriu Miranda Gas. Hi haurà les actuacions musicals del cantautor Roger Mas, el grup Las Migas i el músic islandès instal·lat a Catalunya Halldór Már. També hi actuaran l'Esbart Dansaire de Rubí i un cor de nens del SCIC..

Aquest any, amb els guardons a l'escriptor Joan Francesc Mira i el cantautor Raimon han dirigit la mirada al País Valencià, d'on procedeixen dos dels premiats. Però també s'han obert a més sectors, amb el reconeixement de la publicitat creativa de Maria Espeus, fotògrafa d'origen suec instal·lada a Barcelona des de fa quaranta anys, i el món de la il·lustració amb el premi a Carles Santamaria, director de FICOMIC, organitzador del Saló Internacional del Còmic i el Saló del Manga a Barcelona. El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, que amb cinquanta anys d'història continua formant amb el seu projecte noves generacions de la cultura, també ha estat reconegut i, a més, el CoNCA també ha reconegut dues personalitats amb un llarg i notori recorregut, com l'actriu Emma Vilarasau i l'editor Josep Cots, fundador d'Edicions de 1984,i  alhora aposta per joves creadors en alça com el cineasta Albert Serra i el compositor Hèctor Parra. La preservació i difusió del patrimoni artístic ha estat reconeguda guardonant la Fundació Apel·les Fenosa, ubicada a la casa museu de l'escultor al Vendrell.

TV3 oferirà la cerimònia en directe amb els comentaris de la retransmissió a càrrec de Gemma Ruiz, Catalunya Informació oferirà un especial amb els discursos dels guardonats i seguiment de la cerimònia i Catalunya Ràdio, un ampli seguiment als informatius, tot a càrrec de Miquel Jarque.

tv3.cat

Anar al contingut