"Un lloc on caure mort" a "El Documental"

"Els Oligor" i "Un lloc on caure mort" a "El Documental"

Aquest dijous, 2 de novembre, a les 22.30, el programa del 33 oferirà la reemissió del llargmetratge "Els Oligor", de Joan López Lloret, amb un viatge al món de la creació dels titelles, autòmats i joguines mecàniques. A continuació, a "El Documental" es podrà veure "Un lloc on caure mort", de Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas, que explica la història del cantant punk Càndid Coll, líder de la banda Autodestrucció i pare de família.

"Els Oligor" ("Hermanos Oligor")

Els germans Oligor són dos joves que durant tres anys s'han dedicat a crear un món de titelles i artefactes mecànics amb objectes reciclats, i han entrat així en un procés de creació on es barreja realitat i ficció.

Aïllats al seu propi món, els Oligor van anar donant forma a un espectacle en el seu propi local, del qual van ser testimonis un grup d'amics i, ara, ha sortit a l'exterior i s'ha estrenat en diversos teatres, amb una estructura de petites graderies construïdes per ser traslladades a diferents pobles i ciutats. El programa segueix el viatge de l'obra d'aquests artistes, que es titula "Las tribulaciones de Virginia", amb l'objectiu de recollir i mostrar les opinions i reaccions del públic durant la representació.

"Els Oligor" és el testimoni d'aquest procés de creació, d'un espectacle que tracta de donar vida als objectes per anar teixint històries. La cinta condueix l'espectador per un itinerari que permet obrir les barreres de la comunicació. Però, què hi ha a l'altra banda? Què és el que queda al final de l'aventura? La realitat i la ficció a la vida i a l'art durà els espectadors al permanent funambulisme dels titellaires.

Aquest documental ha rebut el Premi del Públic al Festival de Màlaga del 2005, així com el Premi a Millor Documental i Premi del Públic al Docupolis, al Festival Internacional de Cine Documental de Barcelona. A més, els darrers anys també ha participat en el Festival de Cine de Sitges; el Festival de Cine d'Ourense; el Docs DF de Mèxic; el Festival Santiago Álvarez de Cuba, i el Bordocs de Mèxic.

Fitxa tècnica:

- Direcció: Joan López Lloret.
- Guió: Amanda Baqué i Josep López Lloret.
- Fotografia: Joan López Lloret.
- Música: Rodolfo Venegas i Jairo Cataño "The Krayola Incident".
- Una producció de TV3, Morlanda Producciones SL i  Frame Zero.

"Un lloc on caure mort"

El documental, dirigit per Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas, presenta Càndid Coll, cantant del grup punk-bronca del Montseny Autodestrucció en plena crisi vital. Es tracta d'un retrat nu de la doble vida del Càndid, en què alterna les nits de concerts, música punk, alcohol i drogues, amb matins de ressaca en què retorna a la seva vida familiar amb el seu fan incondicional: el seu fill petit. En Guifré riu, canta, balla i toca música amb el seu pare.

"Un lloc on caure mort" reflecteix una vida de contrastos a través del cantant amb un rerefons que mostra com ser un verdader punk però, també, una persona honesta amb si mateix en el trànsit de la joventut a la maduresa, juntament amb les promeses que s'hi va fer de jove, com la de no tenir fills, que es van transformant amb el pas del temps i sacsegen l'equilibri de no trair-se un mateix.

Aquest llargmetratge va rebre el Premi al Millor Documental Musical Nacional al Festival de Cinema Documental Musical Beefeater In-Edit 2014. A més, en els últims anys també ha participat al Nescafé In-Edit de Xile; al DocumentaMadrid (Festival Internacional de Documentals de Madrid); al 9th Dorf Festival de Croàcia; al Festival de Documentals de Bandes Properes Vidreres DProp; al Barcelona Creative Commons Film Festival, i al Docanrol, la Mostra de Documentals Musicals de Vilanova i la Geltrú.

Fitxa tècnica

-Direcció i guió: Miguel Ángel Blanca i Raúl Cuevas.
-Muntatge: Raúl Cuevas, Miguel Ángel Blanca i Pau Luzón.
-Càmera: Raúl Cuevas.
-Producció executiva: Boogaloo Films.
-Producció: Miguel Ángel Blanca

tv3.cat/eldocumental
tv3.cat/documentals
twitter.com/eldocumental33

 

Anar al contingut