El Castell de Cardona, guanyador del concurs Monument Favorit de Catalunya
El Castell de Cardona, guanyador del concurs Monument Favorit de Catalunya

Els oients de l'"Estat de Gràcia" trien el Castell de Cardona com a monument favorit de Catalunya

El concurs per elegir quin és el monument preferit dels catalans, organitzat per Catalunya Ràdio, juntament amb les revistes "Descobrir" i "Sàpiens", i l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, va posar punt i final a la seva segona edició. El programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, ha emès en directe la gran final del concurs, que ha proclamat vencedor el Castell de Cardona i com a finalista el Monestir de Sant Maria de Ripoll.

El Castell de Cardona ha guanyat la segona edició del concurs per a triar quin és el conjunt històric preferit pels catalans, imposant-se per 46.970 vots al Monestir de Ripoll, que n'ha obtingut 41.659. En total, 540.000 persones han participat del sorteig, 137.000 més que en l'edició de l'any passat.

La gran final, que s'ha celebrat a la Universitat de Girona, ha comptat amb la presència de Joan Morales, director de la revista "Descobrir"; Àlex Susanna, president de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural, i Joan Molina, professor d'Història de l'Art de la Universitat de Girona. A més, recollint les primeres reaccions, s'ha desplaçat una unitat mòbil a Cardona amb Isaac Vilalta, acompanyat per l'alcalde de la població, Ferran Estruch, i una altra unitat mòbil a Ripoll, amb Albert Requena, acompanyat per Xavier Rodé, secretari del Patronat del Monestir de Santa Maria de Ripoll, i Laura Moreno, regidora de turisme de la ciutat.

Des del 28 de febrer, Catalunya Ràdio va engegar la segona edició del concurs, que en la seva primera entrega va proclamar la Seu Vella de Lleida com a conjunt patrimonial guanyador. Durant aquestes setmanes, els oients han pogut votar, entre una llista de 20, aquell que consideraven que era el seu monument preferit. A més, han guanyat més de 1.000 premis relacionats amb el conjunt patrimonial i artístic català.

Al concurs també hi han participat el Castell de Montsoriu, Sant Climent de Taüll, l'església de Santa Maria de Mataró, la Fortalesa dels Vilars, la Cartoixa d'Escaladei, les Muralles de Montblanc, el Castell de Miravet, el monestir de Sant Pere de Rodes, la Catedral de la Seu d'Urgell, el Recinte Modernista de Sant Pau, el Jaciment d'Empúries, l'Arc de Berà, la Seu d'Ègara, el monestir de Santes Creus, la Colònia Güell, el Celler modernista de Gandesa, els Reials Col·legis de Tortosa i el monestir de Sant Miquel de Cuixà.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia  

Anar al contingut