Els reporters de "Blog Europa" de la temporada 2015-2016
Els reporters de "Blog Europa" de la temporada 2015-2016
Dissabte, a les 21.30

Els nous reporters de "Blog Europa" presenten els primers reportatges de la nova temporada al 33

A partir d'aquest dissabte, 10 d'octubre, a les 21.30, el 33 emetrà els primers reportatges dels estudiants d'Erasmus que aquest curs explicaran com és Europa més enllà dels grans titulars.

L'acollida de refugiats a Groningen, l'activisme contra l'excés de consum a Reykjavík, el record del suport gai a la vaga de miners del Regne Unit i la reconversió d'una església en espai comunitari a Copenhaguen són els temes que tractarà demà "Blog Europa".

El programa arriba a la setena temporada amb una mirada jove de la realitat europea al 33. Els reporters són estudiants d'Erasmus de Periodisme i de Comunicació Audiovisual, que elaboren reportatges que expliquen com és Europa i com viu la seva gent més enllà dels grans titulars.

 

Els primers temes d'aquesta nova temporada portaran els espectadors a quatre països europeus:

Holanda

Un dels països europeus que acullen més refugiats en tant per cent respecte a la seva població és Holanda. Des de Groningen, el programa explicarà com estan preparant l'arribada de refugiats sirians.

Islàndia

De cada tres quilos d'aliments, un acaba a la brossa. Hi ha persones que aprofiten els que estan en bon estat: uns ho fan per raons econòmiques, però cada cop més gent ho fa per activisme contra l'excés de consum. "Blog Europa" parla amb activistes de Reykjavík.

Regne Unit

El programa recorda com, ara fa trenta anys, al Regne Unit es van produir unes llargues vagues de miners. El col·lectiu de gais i lesbianes va fer una campanya de suport. De retruc, van guanyar-se el respecte de tots els sindicats anglesos.

Dinamarca

"Blog Europa" també descobrirà a Copenhaguen la iniciativa d'un empresari d'èxit, que ha reconvertit una església en espai comunitari, amb activitats gratuïtes i menjar a bon preu.

 

El programa

Aquest curs, "Blog Europa" dóna veu a 30 estudiants seleccionats entre totes les universitats de Catalunya, que amb una formació bàsica i un equip de gravació, explicaran històries de ciutadans anònims, organitzacions socials, iniciatives culturals i costums d'Europa.

Durant sis anys, el programa ha comptat amb 160 reporters a 60 ciutats que han fet 800 reportatges. En la línia de continuar construint aquesta mirada sobre el vell continent, aquest curs descobrirà ciutats com Florència, París, Roskilde, Torí, Stirling, Berlín, Groningen, Londres, Tel Aviv, Aarhus, Bergen, Lovaina, Izmir, Amsterdam, Växjö i Coïmbra.

La temporada passada, "Blog Europa" va tenir la col·laboració de l'Oficina de la Comissió Europea a Barcelona per fer un especial sobre les institucions europees a Brussel·les.

 

tv3.cat/blogeuropa
blogs.ccma.cat/blogeuropa
facebook.com/blogeuropa
Anar al contingut