Els mitjans de la CCMA unifiquen les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona dels serveis informatius

Es tracta d'un nou pas en la implantació del model d'empresa única de mitjans a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals Isabel Pasqual i Albert Requena, a Girona; Carolina Gili i Roser Perera, a Lleida, i Coia Ballesté i Anna Massip, a Tarragona, en seran delegades i subdelegats

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha aprovat, a proposta del seu president, Brauli Duart, la unificació de les delegacions de Tarragona, Lleida i Girona dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio per adaptar-ne les estructures i millorar l'eficiència dels recursos disponibles. El nou model de confluència d'informatius implantat a les delegacions, que es va iniciar amb les corresponsalies internacionals i la delegació de Madrid, té l'objectiu de potenciar la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera transversal i multiplataforma.

En aquest sentit, i amb efectes a partir del pròxim dilluns, 23 de febrer, Isabel Pasqual i Albert Requena, a Girona; Carolina Gili i Roser Perera, a Lleida, i Coia Ballesté i Anna Massip, a Tarragona, en seran delegades i subdelegats. Les redaccions de les noves delegacions dels serveis informatius de la CCMA treballaran unificades orgànicament i funcionalment a partir d'aquests nomenaments i, en una segona fase, s'adaptaran les instal·lacions perquè al més aviat possible, i en funció de les característiques de cada seu, comparteixin un espai únic a cada delegació.

L'eix vertebrador d'aquesta iniciativa comporta implantar la millor manera de compartir informació i recursos, en la línia ja iniciada per la CCMA d'un model empresarial basat en una única societat de mitjans. Amb aquesta mesura es potencia la col·laboració entre els mitjans i la creació i difusió de continguts de manera coordinada, transversal i multiplataforma, guanyant eficiència de producció, tècnica i administrativa.

La CCMA aposta, doncs, per aquest model de confluència de redaccions d'informatius com a estratègia de grup de comunicació amb voluntat de mantenir el seu caràcter innovador i d'adequar-se a l'evolució del sector per donar la millor resposta a les noves demandes de la societat catalana en el camp de la comunicació.

Informació sobre les noves delegades i subdelegats

Girona

Delegada: Isabel Pasqual i Sardo (Cassà de la Selva, 1971). Llicenciada en Ciències de la Informació especialitat Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Es va incorporar a TV3 el 2002 i ha estat responsable de la delegació de Girona des del 2005. Abans, havia treballat a la productora de televisió Intervideo TV SL i havia estat corresponsal d'Antena3 a les comarques de Girona.

Subdelegat: Albert Requena i López (Ribes de Freser, 1957). Des del 1993, ha estat el delegat de Catalunya Ràdio a Girona. Anteriorment havia treballat com a corresponsal de la Vall de Ribes per a diversos mitjans: "El 9 Nou", Ràdio Olot, Ràdio Ripoll, Ràdio Pirineus, "El Punt" i "Diari de Girona". Posteriorment, va ser redactor al "Diari de Girona" a la secció de comarques i economia, i coordinador del suplement "Diari del Camp", dedicat a l'agricultura i la ramaderia. Al juny de 1990 es va incorporar com a redactor a Catalunya Ràdio i al diari "Avui". A partir del 1992 va passar a treballar només per a Catalunya Ràdio.

Lleida

Delegada: Carolina Gili i Francès (Lleida, 1970). Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va començar a treballar com a redactora d'informatius a Catalunya Ràdio Lleida el 1994 i, posteriorment, a la delegació de Lleida de TV3, col·laborant amb el programa "Catalunya avui". Va ser cap d'informatius de l'emissora municipal de Lleida Freqüència Lleida (COM Ràdio Lleida). A l'agost del 1999 s'incorpora definitivament com a redactora a la delegació de TV3 a Lleida. Des del 2001, presenta el "TN comarques Lleida", informatiu del qual també és editora des del 2002. A més, des del 2002 fins ara també ha estat la delegada de TV3 a Lleida.

Subdelegada: Roser Perera i Moragues (Arbeca, 1964). Ha estat la delegada de Catalunya Ràdio Lleida i Pirineu des del 2008. Redactora de Catalunya Ràdio des del 1990. Ha format part de l'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio" amb Antoni Bassas des de Lleida. És llicenciada en Ciències de la Informació especialitat Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat redactora de societat, tribunals i comarques del diari "Segre" i també corresponsal del diari "Avui" de les comarques de Lleida. També ha estat col·laboradora d'" El Periódico" i de la revista "La Terra" i "Som Garrigues".

Tarragona

Delegada: Coia Ballesté i Brumós (Reus, 1967). Actualment, era delegada de Catalunya Ràdio a Tarragona. Ha estat coordinadora d'"El matí de Catalunya Ràdio", coordinadora de Catalunya Informació i subcap del departament d'Esports. Ha format part de l'equip de Joaquim Maria Puyal a "La TdP" i ha estat a membre del Consell Assessor de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili. Va estudiar Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat a la Cadena SER i la COPE.

Subdelegada: Anna Massip (Falset, 1972). Llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 1999 era ENG i subdelegada a la delegació de Tarragona de TV3. Abans d'incorporar-se a Televisió de Catalunya, havia estat cap de redacció a Ràdio Falset, corresponsal a la comarca del Priorat per al "Diari de Tarragona", corresponsal a les comarques del Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta del "Nou Diari", col·laboradora a COM Ràdio i corresponsal al Priorat, Terra Alta i Ribera d'Ebre per a "La Vanguardia". En l'àmbit de televisió, també havia fet tasques de càmera, muntatge i redacció per a la productora Seqüència i havia estat cap de redacció de Canal Reus TV.

ccma.cat

Anar al contingut