"Els meus pares", un programa amb els pares dels famosos
"Els meus pares", un programa amb els pares dels famosos.
Demà, a les 22.40

"Els meus pares", amb Gemma Nierga, ret homenatge als pares de personatges coneguts del país

Demà, dijous 13 de setembre, a les 22.40, TV3 estrenarà "Els meus pares", un programa presentat per la periodista Gemma Nierga, que torna a TV3 per retre un homenatge amable i emotiu als pares i mares dels personatges de renom de casa nostra.

En una roda de premsa al Centre Cívic Vil·la Florida de Barcelona, s'ha presentat aquest migdia "Els meus pares", una de les estrenes de TV3 per a la nova temporada de la cadena. El programa, dirigit per Xavier Brichs i produït pel Departament de Nous Formats de TV3, consta de vuit episodis que s'emetran els dijous a la nit, després de "Polònia".

En una conversa amb els pares i mares de personatges coneguts del país, moltes vegades anònims, Gemma Nierga descobrirà històries que sorprendran l'espectador, la presentadora i, moltes vegades també els protagonistes. Pel programa passaran els millors personatges de cada àmbit: músics, esportistes, comunicadors i actors que presentaran els seus pares per descobrir la influència que han tingut en la seva vida personal i professional.

A l'acte ha assistit el director de TV3, Vicent Sanchis; el director del programa, Xavier Brichs; la presentadora, Gemma Nierga, i els pares i mares protagonistes dels vuit episodis d'aquesta primera tongada.

Vicent Sanchis, que ha començat la ronda de parlaments, ha destacat la personalitat polifacètica de Gemma Nierga, de qui va aprendre molt quan es van conèixer, ara fa 23 anys en el programa "Pares i fills". "Allà jo ja vaig veure una persona que tenia una gràcia immensa per copsar l'estat de la gent, per animar-los, per passar-s'ho bé, per treure temes que van ser importants, per arribar al fons de les persones", ha dit.

També ha explicat que "Els meus pares" és un programa d'històries personals dels grans protagonistes, de la gent que tothom coneix: "darrere d'uns senyors i unes senyores que han triomfat i que en molts casos els ha costat moltíssim, hi ha uns pares que han aguantat moltes coses i que són part de l'explicació de la història".

Xavier Brichs, director d'"Els meus pares", ha explicat que el programa dona veu a la persona anònima que hi ha darrere la persona pública, "per valorar l'esforç, els valors, l'educació que li han donat per arribar on ha arribat i tenir un retrat diferent, des de l'angle dels pares, potser els únics que no els consideren famosos".

També ha destacat la facilitat que ha suposat treballar amb una periodista del nivell de Gemma Nierga i com ha ajudat tenir-la al capdavant del programa: "Molts pares ens deien que si ho feia la Gemma hi volien participar, perquè la volien conèixer, perquè sabrien que els escoltaria". I en aquest sentit ha fet èmfasi en la voluntat de recuperar el valor de la conversa tranquil·la, de l'"slow TV", "que és un dels valors que té la Gemma, saber escoltar".

L'última de prendre la paraula ha estat la presentadora, Gemma Nierga, que ha explicat d'una manera molt propera moments tendres que ha viscut amb cadascun dels pares i mares que han col·laborat en els episodis i que eren presents a l'acte. "Per vosaltres, nosaltres som les estrelles, però per nosaltres, les estrelles sou vosaltres" ha dit, dirigint-s'hi.

Després d'un vídeo resum dels vuit programes, Gemma Nierga ha volgut saber l'opinió dels protagonistes, un cop s'han vist per televisió. Totes les intervencions han estat positives, fet que ha satisfet molt la presentadora, perquè ha explicat que per ella és molt important que els protagonistes se sentin bé. "No farem morbo, no hem anat a burxar. No vull que cap pare o mare se senti incòmode, encara que a nosaltres això ens doni un bon programa. No vull que hi hagi ni un pare descontent."

Nierga ha volgut acabar amb un agraïment a TV3 i un homenatge a la seva mare alhora quan ha explicat que està molt feliç de tornar a la cadena on va treballar en una època molt important de la seva vida, quan va acabar la carrera. "Tenia 22 anys i presentava un programa. A la quarta emissió, jo ja era una altra persona, em pensava que tothom em coneixia. En aquell moment la meva mare em va agafar i em va ensenyar que la humilitat era el més important", unes paraules que l'han ajudat en tota la seva trajectòria, ha explicat.

"Els meus pares" s'estrena amb l'actor i presentador d'"El foraster", Quim Masferrer

En l'estrena, el dijous 13 de setembre, a les 22.40, Gemma Nierga anirà a conèixer els pares de l'actor Quim Masferrer, presentador del programa "El foraster", que al novembre tornarà a TV3.

Quim Masferrer va néixer a Sant Feliu de Buixalleu, els seus pares són pagesos i tota la vida han treballat al restaurant que la família encara té al poble. Ell mateix hi va fer molts anys de cambrer, però, com diu el seu pare, sempre amb un ull posat al món de faràndula.

Paquita Cabra i Quim Masferrer pare convidaran la Gemma a menjar un pollastre amb bolets i, mentre dinen, el Foraster se sorprendrà amb alguna revelació que li faran els seus pares.

tv3.cat/elsmeuspares

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut