Catalunya Música
Catalunya Música

Els festivals d'estiu de Catalunya Música

L'emissora oferirà en directe una selecció de les millors propostes de concert dels certàmens musicals més importants de Catalunya i Europa

Els mesos de juliol i agost, Catalunya Música es desplaçarà arreu del país per cobrir els festivals d'estiu més importants de casa nostra. Enguany la ruta començarà al festival Nits de Clàssica de Girona, el 9 de juliol, amb el concert de l'Ensemble Plus Ultra amb obres polifòniques del Renaixement musical hispànic i continuarà amb el Festival de Música Antiga dels Pirineus amb l'actuació, l'11 de juliol, del Cor Infantil Amics de la Unió i el Quintet Arcattia. Aquest concert forma part de la temporada Euroradio d'estiu de la Unió Europea de Radiodifusió.

A l'agost, Catalunya Música visitarà l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona per transmetre'n el concert inaugural (5 d'agost) i també serà al Festival Pau Casals del Vendrell, amb el concert del violoncel·lista Amit Pelet, que amb el violoncel de Pau Casals interpretarà obres de Bach, Händel i Beethoven, amb l'acompanyament del pianista Daniel del Pino (6 d'agost). A continuació, des del Festival de Torroella de Montgrí s'oferirà en directe la versió concert de "L'Orfeo" de Claudio Monteverdi (13 d'agost), per acabar la ruta musical pel nostre país a la Schubertíada de Vilabertran, amb l'últim concert del certamen empordanès. El protagonitzaran la soprano Elena Copons, el pianista Francisco Poyato i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona, dirigit per Pablo Larraz, amb una vetllada monogràfica dedicada a lieder i obres corals selectes de Franz Schubert (29 d'agost).

De l'ampli ventall de transmissions que Catalunya Música oferirà aquest estiu des d'Europa, del mes de juliol en destaquen tres molt especials: el concert del dia 14, des del Camp de Mart de París, per commemorar la festa nacional de França i la presa de la Bastilla durant la Revolució Francesa, i que protagonitzaran l'Orquestra Nacional de França i Daniele Gatti amb artistes convidats, i dos dels concerts dels Proms de la BBC amb el pianista Leif Ove Andsnes i l'Orquestra de Cambra Mahler, els dies 23 i 24, des del Royal Albert Hall de Londres, amb els concerts per a piano de Beethoven. I a l'agost, el dia 28, Catalunya Música connectarà amb el Festival de Música Antiga d'Utrecht per oferir-ne el concert inaugural, que anirà a càrrec del conjunt Hespèrion XXI i Jordi Savall, viola de gamba i direcció, dedicat a l'edat d'or de la música per a consort de violes a l'Anglaterra d'Isabel I i Jaume I.

A més a més, el programa "Òpera a la fresca" de Catalunya Música (que s'emet de 16 a 20 h), oferirà gravacions del Festival de Peralada i del Festival de Bayreuth d'aquest estiu. El dia 9 d'agost emetrà l'"Otello" de Verdi, enregistrat el dia 1 d'agost a l'Auditori Parc del Castell de Peralada, amb les veus extraordinàries de Gregory Kunde, Carlos Álvarez i Eva-Maria Westbroek. Aquesta òpera forma part de la temporada Euroradio d'estiu de la Unió Europea de Radiodifusió. El dia 16 d'agost emetrà la  gravació del "Tristany i Isolda" de Wagner, sota la direcció de Christian Thielemann, gravada el 25 de juliol d'aquest any a Bayreuth, i finalment  el 23 d'agost oferirà "L'holandès errant" de Wagner, amb direcció d'Axel Kober, enregistrada el 31 de juliol d'enguany al Festpielhaus de Bayreuth.

Podeu consultar el detall de les transmissions a la programació de Catalunya Música fent clic aquí.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut