Els esportistes catalans celebren el cinquè aniversari d'Esport3

El canal d'esports de TV3 adquireix els drets del mundial de Superbikes per a les tres pròximes temporades

Demà, 5 de febrer, Esport3 celebra els primers cinc anys amb una campanya d'imatge protagonitzada per una àmplia representació d'esportistes i equips catalans, que s'han volgut sumar a la celebració dels cinc anys. La campanya començarà demà, conjuntament amb les programacions de TV3 i Esport3, i continuarà fins a final de temporada, al canal d'esports i al portal Esport3.cat. Altres esportistes de primer nivell molt relacionats amb Catalunya també se sumen a la campanya.Esport3 ha liderat des del primer moment el seu sector i celebrarà aquest aniversari amb un acord per al Mundial de Superbikes, que suposa l'arribada de les motos al canal d'esports de TV3.

Esport3 es va estrenar a la gespa del Camp Nou just abans d'un Barça-Atlètic de Madrid, i després dels primers mesos d'implantació ha liderat de manera continuada l'oferta de la televisió esportiva en obert a Catalunya. L'audiència mitjana del canal en aquests cinc anys ha estat de l'1,1% de "share", i va aconseguir la millor marca el 2013, amb un 1,4%, en un any en què, a més dels drets habituals, el canal va transmetre durant l'estiu els Mundials de natació de Barcelona. La seva franja més forta sempre ha estat la del "prime time", amb un mitjana de "share" d'un 1,6% els caps de setmana, amb una oferta que ha combinat transmissions esportives i programes que marquen la referència esportiva de Catalunya, com "Esport club", "Hat-trick" o "Efectivament", així com totes les programacions especials que s'han fet segons l'actualitat de cada moment. El maig, amb els finals de les diferents competicions, sempre ha estat el millor mes, amb una quota de l'1,6% el 2013 i el 2014 i de l'1,5% el 2015.

De manera continuada, els drets que han aconseguit més audiència han estat l'Eurolliga de bàsquet i les programacions complementàries de Champions, que s'han fet a banda dels partits transmesos per TV3. La programació d'Esport3 sempre ha combinat transmissions internacionals amb altres de proximitat, i ha ofert el màxim suport a l'esport català, tot i les dificultats d'aquests anys de crisi general.

L'esport femení també ha estat present regularment en la programació, així com l'esport adaptat, amb transmissions o programes com "Campiones" o "Capacitats". El canal, a més, s'ha adaptat en cada moment al panorama audiovisual esportiu, molt canviant aquests anys, però ha trobat alternatives per connectar amb l'audiència, com aquest gener, amb una quota de l'1,3 de "share", una de les millors d'aquests cinc anys.

El canal ja va néixer com a multiplataforma, amb el portal Esport3.cat, la referència esportiva de TV3 i Catalunya Ràdio a la xarxa. El portal va tancar el 2015 amb unes xifres rècord de gairebé 10 milions de visites a la pàgina web.

Més d'un milió d'usuaris es van connectar per veure en directe el canal des d'esport3.cat, i es va consolidar com a segon canal més vist per internet de la CCMA, darrere de TV3, amb gairebé 2 milions. L'aplicació d'Esport3 per a dispositius mòbils és líder una altra vegada aquest 2015 en informació esportiva en català, amb més de 6 milions de visites. 

Les motos arriben a Esport3

L'aniversari del canal d'esports de TV3 coincideix amb l'estrena d'uns nous drets en el món del motor. A partir d'aquesta temporada, el canal Esport3 oferirà el MOTUL FIM Superbike (MOTUL Superbike World Championship), gràcies a un acord amb Dorna WSBK Organization, per a les tres pròximes temporades. El certamen, que té moltíssims seguidors arreu del món, estrena format, amb una cursa el dissabte i una altra el diumenge. El canal Esport3 les oferirà totes dues, així com també les sessions d'entrenaments Tissot-Superpole que decidiran la graella de sortida. El mundial comença l'últim cap de setmana de febrer a Austràlia i s'acaba a l'octubre a Qatar. En total seran catorze cites, que suposaran un total de vint-i-vuit carreres, amb una audiència estimada global de 380 milions d'espectadors i amb més de 1.000 hores de producció en directe. Jonathan Rea, Tom Sykes i Nicky Hayden són alguns dels noms propis d'aquest Mundial, marcat per les espectaculars lluites entre pilots, amb motos que s'enfilen fins als 1.200 centímetres cúbics. Màxima igualtat i emoció en un campionat en què també hi haurà un participant català. Jordi Torres disputarà la segona temporada en el Mundial, amb una BMW. L'any passat, el del seu debut, Jordi Torres es va imposar en una de les curses disputades a Qatar.

Les transmissions d'Esport 3 aniran a càrrec de Francesc Latorre i el pilot Rubèn Xaus, que l'any 2003 va ser subcampió del món de l'especialitat. A banda de les curses de Superbike, els espectadors també podran veure les de les categories de suport, la World Supersport i Superstock 1000, amb més de vuit hores de directe cada cap de setmana de curses. Les transmissions del Mundial se sumen, doncs, a l'amplíssima oferta d'esports de motor que ja ofereix Esport3. Mundials de trial a l'aire lliure i "indoor", l'espectacle del Mundial de ral·lis, el de ral·licròs o la Fórmula E són només algunes de les competicions que ja veuen els espectadors del canal. Cal afegir-hi, a més, "Motor a fons", que després de més de vint anys en antena prepara per a aquest any 2016 una important renovació.

esport3.cat

#5anysE3

 

Anar al contingut