El Cafè de la Marina
El Cafè de la Marina

El Zoom Igualada 2014 selecciona a concurs tres pel·lícules amb coproducció de Televisió de Catalunya

Les tres produccions, "El cafè de la Marina", "Prim, l'assassinat al carrer del Turco" i "Les nenes no haurien de jugar a futbol", seran a la secció oficial de la 12a edició del Zoom Igualada, que se celebra del 26 al 30 de novembre.

El Zoom Igualada presentarà pel·lícules per a televisió d'arreu del món i reforçarà les websèries. El festival celebra la 12a edició, en què hi ha, a la secció oficial, tres pel·lícules coproduïdes de Televisió de Catalunya: "El cafè de la Marina", "Les nenes no haurien de jugar a futbol" i "Prim, l'assassinat al carrer del Turco". Aquest any, com a novetat, el Zoom atorgarà el Premi DO Catalunya, que reconeixerà el millor llargmetratge de ficció televisiva del 2014.

"El cafè de la Marina", dirigit per Sílvia Munt, és una adaptació de l'obra de Josep Maria de Sagarra, que explica la vida de Caterina, víctima de dures experiències i condemnada a tirar endavant malgrat les mirades del poble. Aquest film, una barreja d'amor i drama, es projectarà el 26 de novembre a les 20.30. És una producció d'Oberon Cinematogràfica, Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola amb la col·laboració de l'ICEC.

"Les nenes no haurien de jugar a futbol", dirigida per Sònia Sánchez, narra la misteriosa història de l'Anna, una nena de dotze anys; del Toni, que volta els cinquanta, i de la Lídia, de trenta, que tenen un accident de cotxe. Aquest fet desperta la curiositat dels seus familiars, ja que no saben com és que viatjaven junts en el mateix cotxe ni quina relació podien tenir entre ells. Aquesta producció es projectarà al Zoom Igualada 2014 el divendres 28 de novembre a les 21.00. És una coproducció de Televisió de Catalunya, Zentropa Barcelona, Pep Armengol i Zentropa Sweden.

"Prim, l'assassinat al carrer del Turco" és un film històric dirigit per Miguel Bardem que recull els fets que van desembocar en l'assassinat del general Prim, l'únic català que ha estat president del Consell de Ministres i ministre de la Guerra. El llargmetratge es projectarà el dissabte 29 de novembre a les 18.00. És una coproducció de TVE, TV3, Shine Iberia i Dream Team.

 

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut