El xilòfon, al "Dinàmiks" de demà dissabte

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte 4 de febrer, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un xilòfon, descobrirà per què quan l'aigua bull surten bombolles i plantejarà com es poden treure els bonys d'una cantimplora.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez proposarà fer un xilòfon. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà cartró, un regle, un retolador, tisores, una tira de porexpan, set boles de fusta, cola blanca i un pinzell, set bastonets de fusta, set pals de gelat, cinta adhesiva, set ampolles de vidre, aigua, colorants i elements per decorar.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Lord Rayleigh, va ser un físic i professor universitari anglès. El seu llibre "La teoria del so" va descriure un nou procediment per descriure les vibracions acústiques conegudes com a ones Rayleigh. A més, va descobrir l'element químic argó l'any 1894. Per tot això, el 1904 va ser premiat amb el Premi Nobel de Física.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què surten bombolles quan bull l'aigua. "El repte" plantejarà com es poden eliminar els bonys d'una cantimplora.

super3.cat/dinamiks