"El viatge de l'Unai"

"El viatge de l'Unai", coproducció de TV3, guanya el Sol d'Or Petit FICMA

El documental "El viatge de l'Unai", que es va estrenar al programa "Sense ficció" de TV3, està dirigit per Andoni Canela. El llargmetratge, coproduït per TV3 i OHM Productions, narra la història d'un nen de deu anys i la seva família, que emprenen un extraordinari viatge al voltant del món amb la missió de buscar set animals emblemàtics per mostrar la delicada situació en què es troben.

"El viatge de l'Unai" ha estat guardonat amb el Sol d'Or en la secció Petit FICMA en l'edició número 24 del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient de Barcelona (FICMA), que es va celebrar del 2 al 10 de novembre d'aquest any. Sota el lema i amb el hashtag #EnLaSevaPell, el certamen ha volgut "potenciar i desenvolupar l'augment de l'empatia amb els éssers vius".

En la cerimònia de cloenda, el FICMA va unir en un mateix escenari tres generacions d'activistes ambientals i defensors de la vida i la naturalesa, entre els quals hi ha el jove Unai Canela, protagonista del documental. L'Unai tenia 4 anys quan va començar a anar amb el seu pare a albirar ossos bruns a la Vall d'Aran. Als 7 anys anava corrent al col·legi, a dos quilòmetres de casa seva, i als 9 anys va recórrer set continents en quinze mesos a la recerca d'animals salvatges, una aventura que ha donat lloc al guardonat llargmetratge.

"El viatge de l'Unai"

L'Unai, que viatja amb tota la seva família durant quinze mesos seguits, descobreix els valors de la naturalesa a través de la feina del seu pare, Andoni Canela, fotògraf professional de la natura i el medi ambient, i director del documental, que fa la volta al món per intentar demostrar la bellesa de la vida salvatge i la necessitat de preservar-la.

El repte de trobar set animals emblemàtics i amenaçats i, a més, poder fotografiar-los, es converteix en el fil conductor de l'expedició de l'Unai, la seva germana, el seu pare i la seva mare al voltant del món. Llops, elefants, pumes, bisons, pingüins, calaus i cocodrils són els animals protagonistes d'un viatge apassionant per tots els continents.

A través de l'observació, l'anàlisi, l'estudi i el gaudi de la natura, l'espectador pot conèixer i apropar-se a entorns naturals de tot el planeta d'una manera espontània i colpidora. La interacció de l'Unai i tota la família amb la natura provoca experiències úniques i emotives que generen una reflexió sobre la necessitat de conservar la vida salvatge i desperta interès i afecte cap a l'entorn natural.

La natura es presenta com un marc fonamental en el creixement ric i feliç dels nens protagonistes. Això es percep en totes les activitats quotidianes dels germans, com jugar, el desenvolupament de la imaginació i la creativitat, i l'aprenentatge constant, tots tres presents al documental.

El documental també compta amb la col·laboració de P. A. U Education i WWF Espanya.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut