El Tribunal Suprem rebutja el recurs del Reial Madrid contra TV3 per intromissió en el dret a l'honor del club

D'aquesta manera, TV3 guanya el darrer recurs del club blanc interposat arran d'un vídeo emès al programa "Esport club" del canal Esport3, el febrer del 2013

El Tribunal Suprem ha dictat sentència de 19 de gener del 2017 que desestima el recurs de cassació que el Real Madrid Club de Futbol va interposar contra la sentència de 14 de desembre del 2015 de l'Audiència Provincial de Madrid, que estimava el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) contra la sentència dictada pel Jutjat de Primera Instància Núm. 77 de Madrid, que va estimar parcialment la demanda formulada pel Reial Madrid Club de Futbol arran d'un vídeo emès pel canal Esport3, de Televisió de Catalunya, i que declarava la intromissió il·legítima en el dret a l'honor del Club.

El procediment judicial el va iniciar el Reial Madrid arran d'un vídeo emès pel programa "Esport Club" a Esport3 el febrer del 2013, després de les semifinals de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i el club blanc. En el vídeo, emès per un programa d'entreteniment esportiu, es volia fer evident, amb un muntatge creatiu, la duresa de les entrades efectuades al jugador Leo Messi durant aquest partit. El Madrid va presentar una demanda judicial en què va reclamar sis milions d'euros d'indemnització a la CCMA perquè considerava que aquest vídeo atemptava contra el dret de l'honor del Club i li ocasionava perjudicis econòmics importants. Aquesta demanda va ser parcialment estimada i es va condemnar la CCMA, en primera instància, al pagament de 20.000 euros d'indemnització.

L'Audiència Provincial de Madrid va revocar la sentència del Jutjat de Primera Instància, tot desestimant la demanda del Reial Madrid, i va absoldre la CCMA i la resta de demandats, imposant al club blanc els costos judicials del procediment de primera instància. La sentència de l'Audiència Provincial descartava cap intromissió en l'honor del Reial Madrid i emmarcava el vídeo objecte de la denúncia en l'ús de la llibertat d'expressió i del necessari dret de la crítica.

Ara el Tribunal Suprem desestima el recurs de cassació del Reial Madrid Club de Futbol, imposant-li els costos judicials, i confirma la sentència de l'Audiència Provincial de Madrid. La sentència del Tribunal Suprem considera que el vídeo qüestionat pel Reial Madrid feia, en clau de fàbula i hipèrbole, un tractament crític, sarcàstic i humorístic de la rivalitat entre el Reial Madrid i el FC Barcelona, i de la polèmica sobre l'agressivitat del joc dels futbolistes del Reial Madrid en el partit de Copa del Rei, que malgrat el seu caràcter provocador, i tenint en compte el context en què es va produir, no excedeix els límits admissibles pels usos socials en aquest tipus de programes esportius.

En conseqüència, doncs, la sentència del Tribunal Suprem confirma la que va ser dictada per l'Audiència Provincial de Madrid i imposa els costos del procediment al Reial Madrid.

Anar al contingut