El "TN migdia", en llengua de signes a partir de dilluns

TV3 amplia la seva oferta d'accessibilitat amb l'emissió del "TN migdia" en llengua de signes. Els dos principals informatius de TV3, de dilluns a divendres, ja són accessibles a través d'aquesta llengua. La millora se suma a les que es van incorporar al mes de febrer al servei 3alacarta, on es poden consultar tots els espais que la cadena emet fent ús de la llengua de signes, seguir els programes amb subtítols als mòbils i tauletes, i, en el cas de les persones cegues, seguir els emesos amb servei d'audiodescripció, a través dels televisors intel·ligents HbbTV.

A partir de dilluns, el "TN migdia" s'oferirà, de dilluns a divendres, interpretat en llengua de signes a través del 324. Aquesta millora suposa un guany de 30 minuts diaris en l'oferta de programes en llengua de signes, ja que fins ara s'emetia l'informatiu de les 9.30, de 30 minuts de durada. A partir de la setmana que ve, amb la incorporació del "TN migdia", serà una hora d'emissió en llengua de signes, un augment important en l'oferta de programació accessible que se suma a les innovacions que es van fer al febrer.

Des del 7 de febrer, els usuaris del servei 3alacarta poden accedir als espais que la cadena emet amb llengua de signes. Actualment, corresponen als informatius "TN migdia" (a partir de dilluns) i "TN vespre", en l'emissió del 324. Els dies que hi ha Champions League, en què el "Telenotícies vespre" veu abreujada la durada, l'espai que es fa amb llengua de signes és l'informatiu de les 21.00 del 324. A més, els usuaris de 3alacarta a través del mòbil o la tauleta també tenen l'opció de visionar els programes amb subtítols.

Aquests dos nous serveis a través de 3alacarta es van afegir a l'oferta accessible de TV3, que inclou també tots els programes emesos amb audiodescripció, a través dels televisors intel·ligents HbbTV, amb un total de 907 hores audiodescrites l'any 2016, i tots aquells amb subtitulació per a persones sordes, amb un total de 20.151 hores l'any passat.

Pel que fa als programes amb subtitulació per a persones sordes, a l'àmplia oferta de TV3, s'hi suma també la del 324. El canal ofereix, de dilluns a divendres, un total de 13 rodes informatives diàries que inclouen subtitulació per a persones sordes, a més del "Telenotícies comarques" en l'emissió pel 324, els espais informatius "Més 324"i "Món 324", els plens del Parlament de Catalunya, i tots els especials i rodes de premsa que emet el canal. El cap de setmana, el nombre de rodes informatives amb aquest servei és de 3.

I pel que fa als programes amb audiodescripció, TV3 ja fa molts anys que és pionera a l'estat en l'aplicació d'aquesta eina en la programació. Va fer les primeres emissions de pel·lícules amb audiodescripció a principis dels anys 90 i, posteriorment, va aplicar aquest servei a les sèries. La primera va ser "Plats bruts" i, des de llavors, la llista de títols que han ofert aquest servei s'ha anat incrementant: "Merlí", "Gran Nord", "Polseres vermelles", "Infidels", "KMM" o "Nit i dia" en són alguns exemples, així com també diverses sèries infantils del canal Super3, com "Les tres bessones" i "Bola de drac".

Aquest 2017 s'està emetent amb audiodescripció la sèrie d'èxit de la sobretaula "La Riera", emesa des que va començar, el 2009, amb aquest servei; la segona temporada d'"El crac"; "La gran pel·lícula", cada divendres a la nit, i des d'aquest mes de febrer també els gags d'estrena de la família del Super3.

tv3.cat

tv3/alacarta/telenoticies/llengua-de-signes

Anar al contingut