El Tió Solidari de Catalunya Ràdio recull més 2,5 tones d'aliments en només un dia a Barcelona

Els programes "Tot és molt confús" i "El secret" es fan en directe des de la plaça de Catalunya en una jornada solidària en què "El matí de Catalunya Ràdio" ha estat amb els nens de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Catalunya Ràdio ha dedicat aquest dijous, 23 de desembre, a les causes solidàries. El Tió Solidari ha recollit més de dues tones i mitja d'aliments durant tot el dia gràcies als oients que s'han acostat a la plaça de Catalunya de Barcelona per aportar-hi aliments per a les famílies més desafavorides i escoltar els programes de Catalunya Ràdio que s'hi han fet en directe. A primera hora, El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, ha estat a l'Hospital Sant Joan de Déu fent el programa en directe amb els nens malalts que hi passaran el Nadal ingressats.

Pere Mas i Sílvia Cóppulo han omplert avui la plaça de Catalunya de Barcelona de música, solidaritat i alegria infantil. Personatges famosos i cantants han volgut posar el seu gra d'arròs per recollir aliments que engreixessin el Tió Solidari, que ha cagat obsequis per als més petits fins a tres vegades al dia.

Al matí, el programa Tot és molt confús ha tingut els personatges de l'espectacle musical "Gerónimo Stilton", amb la Lloll Beltran al capdavant i amb cares conegudes, com l'actor Àngel Llàcer, la periodista de TV3 Laia Ferrer i el meteoròleg Tomàs Molina.

El Tió Solidari, el més gran del món, ha estat el veritable protagonista juntament amb els centenars de nens que s'han acostat durant tot el dia a fer-lo cagar. La proposta, que pretén recuperar una de les tradicions nadalenques més catalanes, ha anat de braçet d'una acció solidària com és la de recollir aliments per a les persones més desafavorides. Al final del dia s'han superat les dues tones i mitga de menjar, només a la plaça de Catalunya, a banda de la quantitat d'aliments que s'estan recollint des del 4 de desembre als supermercats Bonpreu i Esclat. Aquesta acció no s'acabarà fins demà, de manera que encara hi ha possibilitats d'augmentar la quantitat d'aliments, que encara es podran aportar durant el dia de demà.

A la tarda, Sílvia Cóppulo ha fet passar per l'estudi mòbil de Catalunya Ràdio Dyango, Martina Rossell, el Màgic Andreu, Josep Maria Espinàs, Aina Clotet, Andrea Motis i molta altra gent. També ha subhastat un parell d'esbossos a mà alçada que ha fet durant la tarda el dibuixant Miquel Fuster.

Aquesta ha estat la tercera edició del Tió Solidari que Catalunya Ràdio ha organitzat juntament amb la Fundació Banc dels Aliments i amb el suport dels supermercats Bonpreu i Esclat i la cooperativa Abacus.

El Banc dels Aliments és una fundació que des del 1987 lluita contra el malbaratament alimentari com a resposta a la fam. Aquesta organització recull aliments que no són comercialitzables, però sí que són consumibles, de més de 400 empreses, i els reparteix entre diverses entitats benèfiques. Anualment recull uns 130.000 quilos d'aliments.

El matí de Catalunya Ràdio, des de l'Hospital Sant Joan de Déu

Unes hores abans, El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, ha participat en l'acte del Tió Solidari des de l'Hospital Sant Joan de Déu. El programa ha connectat amb la plaça de Catalunya per assistir en directe a la primera cagada del Tió del dia. Els nens ingressats al centre també han rebut obsequis i regals.

El matí de Catalunya Ràdio ha fet avui el programa en directe des de l'hospital per acompanyar alguns dels nens que hi passaran el Nadal ingressats. Durant el matí ha fet una taula rodona sobre la vida a l'Hospital Sant Joan de Déu, amb pacients, pares i mestres, i Manel Fuentes ha parlat amb Pau Freixas, director de "Polseres vermelles", una sèrie que tracta sobre el dia a dia dels nens al centre hospitalari i que TV3 estrenarà el mes que ve.

Johan Cruyff
i uns representants dels Pallapupes han visitat Sant Joan de Déu, i alguns membres de l'associació Ressò han fet una sessió de musicoteràpia, una fórmula que serveix de rehabilitació i tractament a través de la música. També hi han actuat Gossos i Manel. Aquest grup ha estrenat en directe pels oients del programa la nadala "25 de gener".

catradio.cat/
Anar al contingut