El Super3, premi Toni d'Honor dels Tonis Taradell pels seus 25 anys

L'11 de febrer del 2016, el Super3 farà 25 anys. El primer reconeixement per aquest aniversari ha estat el premi Toni d'Honor, atorgat per l'Associació Tonis Taradell. El lliurament del guardó es farà el 10 de gener en el decurs de la celebració dels Tres Tombs en aquesta localitat osonenca.

L'Associació Tonis Taradell ha acordat entregar al Super3 el quart Toni d'Honor en reconeixement a la seva llarga trajectòria, que està a punt d'arribar als 25 anys i que l'ha convertit en club infantil més gran d'Europa. Els Tonis Taradell han destacat "l'objectiu del Super3, que és aconseguir que els súpers hi trobin un espai de diversió i entreteniment de qualitat, i també una finestra propera per crear, expressar-se i relacionar-se". També han valorat "la posada en marxa per part del Super3 de diverses accions com programes educatius, la revista 'Súpers!' o, fins i tot, la Festa dels Súpers".

 

Segons aquesta associació, "la voluntat pedagògica del Super3 cap als més petits, i els valors que transmet han estat claus per ser escollit Toni d'Honor. Els Tonis Taradell han afirmat que "comparteixen aquesta filosofia, ja que fa molts anys que treballen amb l'objectiu de difondre la cultura popular i tradicional del territori als més petits".

La figura institucional del Toni d'Honor es va crear l'any 2012 amb la intenció de fer un reconeixement a una persona, empresa, associació o institució que, a  través del seu treball, difongui els elements patrimonials i culturals del territori català.

Les festes dels Tonis Taradell s'han convertit en una de les celebracions dels Tres Tombs més importants i representatives de Catalunya. Aquesta cita ha estat declarada festa tradicional d'interès nacional per part del Consell de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, l'Associació Tonis Taradell disposa de prop de 70 carruatges i eines del camp, alguns propietat de la comissió i altres cedits per particulars, que s'han restaurat, amb l'esforç desinteressat dels membres de la comissió i de col·laboradors externs. El dia del passant dels Tres Tombs tots aquests carruatges i eines es carreguen i es guarneixen de la mateixa manera que es feia fa 50 o 60 anys i surten al carrer perquè puguin ser vistos i coneguts pel públic en general.

super3.cat

Anar al contingut