El Super3, Premi Nacional de Comunicació en la categoria de Televisió

Aquest migdia s'ha fet públic el veredicte del jurat de la XVI edició dels Premis Nacionals de Comunicació 2016. El Super3 ha estat distingit en la categoria de Televisió, per "tenir el club amb més associats del món i per haver-se convertit en un espai d'entreteniment i pedagogia lúdica que ha sabut evolucionar al llarg del temps". Aquest important reconeixement coincideix amb els 25 anys del Super3 i arriba just uns dies abans del concert simfònic "Tots som súpers" que clourà, dissabte, els actes d'aquest vint-i-cinquè aniversari.

El jurat de la XVI edició dels Premis Nacionals de Comunicació ha decidit atorgar al Super3 el guardó en la categoria de Televisió i ha destacat que "tingui un club amb més d'1,4 milions de socis i 25 anys de trajectòria". Segon el jurat, el Super3 "és una història d'èxit sense gaires precedents a les televisions, tant públiques com privades, d'Europa" i "es tracta d'un dels clubs d'aquestes característiques amb més associats del món, un espai d'entreteniment i pedagogia lúdica que ha sabut evolucionar al llarg del temps".

El lliurament dels guardons tindrà lloc el 14 de novembre, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat.

Aquest premi, que coincideix amb els 25 anys del Super3, arriba uns dies abans de la celebració del concert simfònic "Tots som súpers", que tindrà lloc aquest dissabte 5 de novembre, a les 18.00, a L'Auditori de Barcelona, i que clourà els actes de celebració d'aquest aniversari. El concert, en clau de fusió clàssica i pop, farà un repàs de les cançons més emblemàtiques del Super3, interpretades per deu artistes que van ser súpers: Els amics de les Arts, Catarres, Enric Verdaguer, Joan Colomo, Judit Neddermann, Joan Dausà, Elena Gadel, Gemma Humet, Arnau Tordera i els SP3, juntament amb l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i el quartet de pop rock de Marc Parrot.

Altres guardonats amb els Premis Nacionals de Comunicació han estat el periodista Carles Capdevila, en la categoria de Premsa; el programa "El matí i la mare que el va parir", de Radio Flaixbac, en la categoria de Ràdio; el diari "Nació Digital", en la categoria de mitjans d'arrel digital; BTV, en la categoria de mitjans de proximitat, i el publicista Oriol Villar, creador de les campanyes "Mediterràniament", en la categoria de Publicitat. El jurat també ha decidit atorgar una Menció d'honor a títol pòstum a Leopoldo Rodés Castañé.

El jurat dels Premis Nacional de Comunicació està presidit en aquesta edició per la consellera de la Presidència, Neus Munté, i en formen part el secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, Miquel Gamisans Martín, en qualitat de secretari del jurat; el president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Jordi Vilajoana; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet; la degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Rosa Romà; la catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona, Rosa Franquet; el catedràtic de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, Josep Lluís Micó; el professor de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, Joan Corbella Cordomí, i la periodista Cristina Puig.

Els Premis Nacionals de Comunicació van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada. 

super3.cat

 

Anar al contingut