El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha destacat tota una cadena d'errors en els cas dels suposats abusos sexuals al col·legi Maristes de Sants-les Corts

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha insistit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, en la cadena d'errors de l'escola, el govern i la fiscalia, que va fer que no s'activés el protocol previst en el cas dels presumptes abusos a menors als Maristes de Sants-les Corts de Barcelona.

Ribó ha assegurat que per sobre de tot hi ha d'haver la defensa dels menors, cosa que en aquest cas va fallar. Per això ha fet una crida. Ha declarat: "Falta més difusió del protocol i falta més formació als professionals. Els mestres, com altres professionals de primera línia, són els que poden donar les alertes, i després han d'intervenir els professionals que estan preparats. Fins i tot als infants, encara que sembli que se'ls vulgui victimitzar, se'ls ha de donar un paper. I, per últim, s'ha fallat en el fet de difondre l'obligatorietat d'utilitzar tots aquests instruments de què s'ha de disposar".

Segons el síndic, només hi ha un punt positiu, en aquest cas, que ha estat el fet de fer-ho públic per part dels afectats.

Ribó assegura: "Aquesta és la part positiva d'aquesta història: que això pugui animar la gent a perdre la por, i dóna una dimensió important de la valentia per superar situacions. Crec que ens hauria de portar a una conclusió: cal mes formació als mateixos infants i als menors per explicar-los què son els abusos sexuals, com detectar-los i com han de reaccionar serenament quan els pateixen o quan veuen algú que els pateix."

D'aquí un mes, aproximadament, el síndic tindrà enllestit l'informe sobre aquest cas.

Si voleu sentir tota l'entrevista sencera amb Rafael Ribó, cliqueu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut