El Simposi Mundial de Música Coral, el festival coral més important del món, a partir de dilluns en directe per Catalunya Música

La setmana del 24 de juliol, Catalunya Música oferirà als seus oients quatre concerts de l'11è Simposi Mundial De Música Coral que, sota el lema "Els colors de la pau", comptarà amb l'actuació dels 24 millors cors del món.

Les transmissions seran els dies 24, 25, 27 i 28 de juliol, i permetran sentir quatre cors amfitrions i una bona mostra dels cors convidats. Una hora abans de cada transmissió, Catalunya Música oferirà programes de seguiment de les activitats del festival. Els comentaris dels directes i dels programes especials els faran Albert Torrens i Maria Montes.

Dilluns 24 de juliol, a les 21.00 Catalunya Música connectarà amb el Palau de la Música Catalana per transmetre el concert del Cor Jove de l'Orfeó Català, la formació coreana Cor de la Ciutat d'Ansan i el grup vocal dels Estats Units de música antiga The Rose Ensemble.

La transmissió següent serà dimarts 25 de juliol, a les 17.00 des de l'Auditori de Barcelona. En aquesta ocasió, els oients podran sentir el Cor Vivaldi – Petits Cantors de Catalunya, el cor d'homes filipí Aleron, el cor jove Cantemus, procedent de Moldàvia, i la secció professional de la gran organització coral de l'estat nord-americà de Utah, els Salt Lake Vocal Artists.

Dijous 27 de juliol, a les 21.00 Catalunya Música tornarà a connectar amb el Palau de la Música Catalana per transmetre el concert que hi faran l'Orfeó Català, el Cor de Dones Elektra, de la ciutat canadenca de Vancouver, i el cor japonès Ensemble Vine.

L'última transmissió serà divendres 28 de juliol, a les 17.00 des de l'Auditori de Barcelona. Aquesta vegada, els oients de Catalunya Música tindran l'oportunitat de sentir el Cor Infantil Amics de la Unió, el Vocal Art Ensemble, un dels cors més influents de l'escena coral sueca; el Cor de Noies Sant Estanislau de Ljubljana, i la gairebé centenària formació de Nova Jersey, als Estats Units, el Cor de Westminster.

La ciutat de Barcelona, que té una llarga tradició coral, acollirà per primera vegada l'aparador més important del món de les tendències actuals de la música coral. Els participants podran assistir a concerts, tallers, classes magistrals, conferències i taules rodones. És la primera vegada que a Catalunya i a l''Estat espanyol se celebra un esdeveniment d'aquestes característiques, que reunirà unes 2.000 persones, dels cinc continents.

Va ser fa tres anys, durant l'últim simposi, celebrat a Seül, que es va seleccionar Barcelona com a capital mundial de cant coral del 2017. L'organització del festival va a càrrec de la Federació Internacional per al Cant Coral (IFCM) i de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC).

Aquests directes, que tenen el suport de l'Obra Social "la Caixa", són aportacions de Catalunya Música a la Temporada de Festivals d'Estiu de la Unió Europa de Radiodifusió (UER), una temporada que recull una selecció dels millors concerts dels festivals d'estiu de tot el món. El concert del dia 28 de juliol, també l'emetran la Ràdio de Letònia i la Radiotelevisió Grega.

Les transmissions en directe d'aquests concerts estaran disponibles durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

#CatMúsica30

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut