El servei HbbTV de TV3 es renova

Aquest servei, que està en funcionament des de l'agost del 2011, ara es renova. Els teleespectadors poden veure els seus programes i sèries preferits a la carta i des del seu televisor connectat. I l'accés al nou servei es fa a través del botó vermell del comandament a distància

HbbTV respon a les inicials d'"hybrid broadcast broanband TV" i és una iniciativa estàndard de la Unió Europea destinada a connectar el televisor i internet. A diferència de les aplicacions dels portals dels fabricants de televisors, a l'HbbTV l'usuari no ha de buscar ni instal·lar cap aplicació i l'entorn és el mateix sigui quina sigui la marca de l'aparell de televisió. Els continguts extres es mostren des dels canals de televisió tradicionals i s'hi accedeix amb el botó vermell.

Per accedir al nou servei d'HbbTV de TV3, cal disposar d'un televisor connectat a internet, compatible amb l'estàndard HbbTV. Cal sintonitzar el canal de TV3, 324 o Esport3 i esperar que, al cap de pocs segons, aparegui un distintiu que indiqui que s'ha de prémer el botó vermell del comandament a distància del televisor per accedir al servei. Un cop a dins del servei, ja es podrà accedir als continguts a la carta de TV3. Només cal seleccionar el programa que es vulgui d'entre tota l'oferta de continguts, accedir a la fitxa i triar el vídeo que es vulgui.

El nou servei renova totalment el disseny i la usabilitat, el fa més fàcil d'utilitzar i més intuïtiu. També permet accedir als continguts a través de destacats que apareixen a la pàgina principal, o bé anant a l'arxiu de programes de la A a la Z, a través del cercador, navegant per les fitxes de cada programa o accedint als programes filtrats per temes. També es pot accedir als continguts a través de la graella de programació passada dels últims set dies.

A més, s'estrenarà una llançadora, que és una previsualització dels continguts destacats. D'aquesta manera es pot accedir directament als vídeos destacats sense  haver de passar necessàriament per la "home" del servei.

Es renova el reproductor de vídeo, que permet configurar la qualitat dels vídeos que es volen veure, mostrar els subtítols i accedir a l'audiodescripció dels continguts que en tinguin, o posar la reproducció contínua, de manera que un cop acabat de veure el primer vídeo se suggereixin altres vídeos del mateix programa per veure'ls de manera continuada.

Segons la darrera onada de l'EGM, a Catalunya hi ha 841.000 llars que tenen un televisor connectat a internet, el que suposa un 28% de les llars catalanes.

El mes de maig passat, els serveis de TV3 per a SmartTV (HbbTV + Apps de fabricants) van tenir 235.000 usuaris únics. Concretament, els serveis d'HbbTV de TV3 i Super3 van tenir 96.000 usuaris únics.

tv3.cat/botovermell

Anar al contingut